Frir til næringslivet i Ballangen: – Ballangen ligger langt ned på lista for å få en slik maskin

 Jørn Framvik og Nina Weisner på ambulansestasjonen i Ballangen håper på bidrag fra næringslivet i Ballangen slik at også de får en komprimeringsmaskin. – Det er synd at vi i ett av verdens rikeste land skal være nødt å tigge om midler til utstyr, men med pasienten i fokus vil vi ikke vente mer.

Jørn Framvik og Nina Weisner på ambulansestasjonen i Ballangen håper på bidrag fra næringslivet i Ballangen slik at også de får en komprimeringsmaskin. – Det er synd at vi i ett av verdens rikeste land skal være nødt å tigge om midler til utstyr, men med pasienten i fokus vil vi ikke vente mer. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Innsamlingsaksjonen som ble startet torsdag forrige uke, hadde som mål å skaffe nok penger til å kunne kjøpe tre hjerte- lungeredningsmaskiner. De tre maskinene skulle erstatte tre lånemaskiner ved ambulansestasjonene i Narvik, Harstad og Tromsø – som UNN bare har hatt på lån. Responsen har ifølge innsamlingsaksjonen vært formidabel.

Nytt mål: 3,7 millioner kroner

– På én uke har innsamlede midler og lovede bidrag sørget for 2,1 millioner kroner. Det er i tillegg startet flere innsamlingsaksjoner. Flere kommuner vil også bidra, heter det i en pressemelding fra aksjonskomiteen.

Nå er målet å samle inn 3,7 millioner kroner slik at alle UNNs 31 ambulansestasjoner får hver sin maskin.

– Med den energiske folkebevegelsen i ryggen kan vi ikke stoppe nå. Vi fortsetter derfor innsamlingen til vi har én bryst-kompresjonsmaskin på hver av UNN sine 31 ambulansestasjoner, heter det i en pressemelding fra innsamlingsaksjonen.

Frir til næringslivet i Ballangen

Blant de som har engasjert seg for å bidra slik at alle ambulansestasjonene skal bli utstyrt med hver sin hjerte-/lungeredningsmaskin er de ansatte på ambulansestasjonen i Ballangen.

Les også:

– Som mange av dere sikkert har sett i mediene de siste dagene, har vi ansatte gått ut til bedrifter og befolkningen generelt for å tigge penger for å kjøpe kompresjonsmaskiner til ambulansene i UNN, heter det innledningsvis i tiggerbrevet, som Ballangen ambulanse har sendt til næringslivet i Ballangen.

Ballangen langt ned på lista

– En maskin koster mellom 125.000 og 150.000 kroner. Derfor ser vi at Ballangen naturlig nok ligger langt ned på lista for å få en slik maskin. I den forbindelse ser vi oss nødt å fri til bedriftene i kommunen vår, slik at også vi og dere får den samme muligheten for mer korrekte og effektive kompresjoner ved hjertestans. Dette er avgjørende for at vi for eksempel skal kunne utføre hjerte-/lungeredning under transport til sykehus. Maskinen frigjør også personell til å utføre andre oppgaver i forbindelse med hjertestans.

Les også:

– I en kommune som Ballangen er avstandene store, og skal vi vente på maskin som kommer helt fra Narvik, går det fort altfor mye tid. Vi har helikopteret som er lokalisert på Evenes, men dette er ikke alltid tilgjengelig. I tillegg er det meget væravhengig om det kan komme.

Artikkeltags