Gå til sidens hovedinnhold

USAs forsvarsminister har ikke sett bevis for Trumps påstand om iranske angrepsplaner

Artikkelen er over 1 år gammel

USAs forsvarsminister Mark Esper sier han ikke har sett noe konkret bevis for at Iran planla angrep mot fire amerikanske ambassader, slik Donald Trump hevdet.

– Jeg så ikke noe som dreide seg om fire ambassader, sier Esper til CBS søndag.

– Jeg deler presidentens syn om at sannsynligvis, min forventning var at de ville være ute etter våre ambassader, tilføyer han.

Likvideringen av den iranske generalen Qasem Soleimani i Irak 3. januar brakte USA og Iran på randen av krig. På hjemmebane fortsetter presset på Det hvite hus om å utdype nøyaktig hva som utløste angrepet, og hvorvidt det var berettiget.

Det hvite hus har kommet med sprikende uttalelser i forsøk på å rettferdiggjøre attentatet mot Soleimani, og i helgen gjorde president Trump et nytt forsøk.

Trump sa til Fox News at han trodde Soleimani planla å angripe fire av USAs ambassader. Da Esper ble spurt om dette, forsøkte han å forsvare Trumps uttalelser ved å antyde at de representerer presidentens personlig oppfatning.

Iran gjengjeldte attentatet ved å fyre av titalls ballistiske missiler mot militærbaser i Irak med amerikanske soldater. De USA-ledede styrkene ble varslet flere timer i forveien, og ingen ble drept eller såret. Siden har begge parter signalisert at de ønsker nedtrapping.

Kommentarer til denne saken