Det er TV2 som melder at etableringen av en fagskole for brannmenn på Norges brannskole er utsatt. Nok en gang. Til TV2 opplyser Justis- og beredskapsdepartementet at nøyaktig fremdriftsplan og oppstartstidspunkt for ny brannskole ikke kan tidfestes.

– Galskap

Det er til nå blitt brukt rundt 45 millioner for å prosjektere den nye fagskolen på Fjelldal i Tjeldsund. Ytterligere 10 millioner ble i høstens statsbudsjett satt av til videreføring av prosjektarbeidet.

Bjørn Rønning er leder av Norsk Brannmannsforum og brannsjef i Stjørdal. Han er oppgitt over de mange utsettelsene og at skolen nå er utsatt på ubestemt tid.

Les også:

 

– Den nye brannskolen skulle være et løft for hele brannvesenet. Når de nå har brukt 50 millioner, er det galskap at det ikke er fortgang på dette prosjektet, sier Rønning til TV 2.

Skulle starte i 2018

Det var i 2015 at det ble vedtatt at det skulle opprettes en fagskole for brann- og redningsmannskaper ved Norges brannskole på Fjelldal i Tjeldsund.

Planen var at skolen skulle etableres med skolestart i 2018. Så ble oppstart utsatt til 2019.

Les også:

 

Da statsminister Erna Solberg besøkte brannskole i 2017 ble det gitt løfter om at den nye fagskolen skulle stå klar i 2019.

Ingen vil svare

TV 2 har forsøkt å få et svar på hvorfor det er stadige utsettelser for de nye fagskolen i Tjeldsund. Direktør Roar Johansen ved Norges brannskole viser videre til prosjektleder Morten Støldal i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).

 

Støldal ønsker ifølge TV2 ikke å svare på TV 2s spørsmål. Han henviser videre til DSB. Da TV 2 kontaktet DSB fikk de til svar at Justisdepartement måtte svare på spørsmålene om den nye brannskolen.