Lærere slipper kompetansekrav fram til 2025

Regjeringspartiene, Venstre, KrF og Arbeiderpartiet er blitt enige om den såkalte nærpolitireformen. Her Iselin Nybø (V) på pressekonferansen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Regjeringspartiene, Venstre, KrF og Arbeiderpartiet er blitt enige om den såkalte nærpolitireformen. Her Iselin Nybø (V) på pressekonferansen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Erfarne lærere som ikke oppfyller regjeringens nye kompetansekrav, får fortsette å undervise fram til 2025. Regjeringen har gått med på Venstres forslag til løsning på striden.

– Vi håper dette kan skape ro rundt saken. Nå lager vi en reell overgangsordning som gjelder den enkelte lærer, sier Venstres Iselin Nybø til NTB:

Hun hadde møter med blant andre kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) natt til lørdag for å finne en løsning før utdanningskomiteen på Stortinget skal avgi sin innstilling tirsdag.

Mange erfarne lærere har ikke tilstrekkelig utdanning til å oppfylle kravene som Stortinget vedtok i fjor. Det finnes en unntaksordning for kommunene, men det har likevel skapt usikkerhet om hvem som får fortsette i jobben de har hatt i mange år. 

– Lærere har følt seg avskiltet, de har vært redde for at man vil velge en nyutdannet framfor en med lang erfaring, påpeker Nybø.

Nå får altså den enkelte lærer en frist til 2025 på å skaffe seg kompetansen som regjeringen mener de bør. Nybø håper flere partier vil slutte seg til denne løsningen, selv om det nå er flertall i saken.

Stortinget besluttet i juni i fjor å øke kravene til faglig fordypning for norske lærere. Regelverket krever blant annet at lærere i grunnskolen må ha fordypning i matematikk, norsk og engelsk.

Artikkeltags