Gå til sidens hovedinnhold

SVT: Sprengladning funnet i lastebilen i Stockholm

Artikkelen er over 4 år gammel

En veske med en sprengladning er funnet i lastebilen som ble brukt under den antatte terroraksjonen i Stockholm, melder SVT Nyheter. 

Det opplyser flere politikilder, men politiet har ikke offisielt bekreftet funnet.

Fire mennesker ble drept og 15 ble skadd da en kapret lastebil braste inn i en gågate i sentrum av Stockholm fredag ettermiddag.

En 39 år gammel usbeker er pågrepet og mistenkes for å ha sittet bak rattet. Ifølge Aftonbladet har mannen gitt uttrykk for sympatier for den ytterliggående islamistgruppa IS på Facebook.

Svensk politi og påtalemyndighet mener at det kan ha vært snakk om en terroraksjon.

Dette  vet vi:

* Like før klokka 15 fredag 7. april kjørte en lastebil inn i en travel gågate og endte i en butikkfasade i gågaten Drottninggatan på hjørnet av Mäster Samuelsgatan i Stockholm sentrum.

* Statsminister Stefan Löfven sier alt tyder på at det var et terrorangrep. Politiet opplyste i 19-tiden at hendelsen etterforskes som en terrorhandling.

* Svensk politi opplyste ved 20.40-tiden fredag kveld at fire personer er bekreftet døde etter angrepet.

* 15 mennesker ble skadd. Lørdag morgen er seks av dem utskrevet, mens ni fremdeles er innlagt ved ulike akuttposter. Blant dem som fremdeles er innlagt er ett av to barn som ble skadd fredag.

* Lastebilen, som tilhører øl- og brusprodusenten Spendrups, ble kapret utenfor en restaurant like før hendelsen.

* Politiet etterlyste en mann i hettejakke, som ved 20-tiden fredag kveld ble pågrepet i Märsta, 40 kilometer nord for Stockholm.

*Den pågrepne er ifølge Aftonbladet en 39 år gammel usbeker. Han passer til beskrivelsen og skal ha erkjent skyld i angrepet i Stockholm.

*På mannens Facebook-side skal han ha lagt ut propagandafilmer for den ytterliggående islamistgruppa IS.

* Politiet har også tatt to personer inn til avhør, uten at de er mistenkt for noe kriminelt.

* All kollektivtrafikk til og fra Stockholm sentrum ble stanset etter angrepet, og vaktholdet rundt viktige bygninger og installasjoner er styrket.

*Sverige har innført grensekontroll og økt tilstedeværelse av politi i samtlige regioner.

* Säpo har ikke funnet grunn til å heve trusselnivået, som har vært uendret på nivå tre siden 2010. Det tilsier "økt risiko" for terrorhandlinger.

Kommentarer til denne saken