Hege Ingebrigtsen gasser på. Utrolig nok for 30. sesong på rad. Damen som aldri ser ut til å bli lei, fikk en fantastisk start med NM-gull og EM-gull på barmark i høst. Nå er vogn byttet ut med slede. Underlaget er snø, og ikke stein eller grusveier. Fortsatt jager 51-åringen medaljer, også vinterstid. Gjerne gull.

Ikke tenkt å gi seg

– Jeg har ikke tenkt å gi meg. Jeg et fortsatt motivert og har en motor som fungerer, sier Hege Ingebrigtsen foran 2019-debuten.

Til helgen starter vintersesongen – med Hamarsprinten. Hege skal starte i åpen klasse ca. 24 kilometer.

– Det er et tøft startfelt der konkurrentene fritt kan velge hvor mange hunder de vil kjøre med. Hege blir å starte med ti, sier den ene halvparten av Team Ingebrigtsen, Per Sverre Simonsen.

Resten av sesongen ser slik ut:

VM i Frankrike

I månedsskiftet januar /februar går VM i Frankrike. Plassen er Bessans-. Er ikke klart hvilken klasse Hege starter i, men det blir enten åpen sprint eller mellomdistanse,

NM del 1 og 2

9.–10. februar er det NM på Gåsbu, Hamar del 1

16.–17. februar er det NM på Gåsbu, Hamar del 2

Norway-Trail

I uke 10 går hundekjøringens svar på Tour the France, etappeløpet Norway-Trail. Seks tøffe etapper. Fire etapper går på Lenningen, og en av disse er en nattetappe, Så er det en hviledag og forflytning til Beitostølen og de to siste etappene. Den siste etappen er fellesstart, og det er litt av et syn når 40 topptrente hundespann kjører opp slalåmbakken i høy fart.

Vindelelvsdraget

Teamet drar så fra Norway-Trail til Sverige for å stille på et lag under stafettløpet Draget, ni etapper pr. dag og tre dager. Team Ingebrigtsen kjører for et internasjonalt lag. I fjor ble laget nummer tre totalt.

Kiruna Open

Sesongen avsluttes. 23.–24. mars er det Kiruna Open som skal kjøres før turen går hjemover.