[Nordlys]: Sent tirsdag kveld skal en mann i 20-årene ha blitt overfalt og utsatt for det politiet karakteriserer som grov vold på Setermoen i Bardu kommune.

To menn som er pekt ut som gjerningsmenn, forlot deretter stedet i en bil. Bilen ble til slutt stanset på Heia i Balsfjord kommune, om lag seks mil unna. Her ble mennene – som er i henholdsvis 20- og 30-årene – pågrepet.

– Fornærmede er tatt hånd om av helsevesenet. Sak opprettes, skriver politiet i Troms på Twitter like før klokken 01 natt til onsdag.

Kjørt til legevakt

Ifølge Jørgen Ahlquist, operasjonsleder i Troms politidistrikt, fremstår ikke episoden som tilfeldig.

– Vi har opplysninger om at det skal ligge noe bak. Nøyaktig hva det er, kan jeg ikke si noe om nå, sier han til Nordlys.

Han opplyser at det var fornærmede selv som kontaktet politiet. Han ble deretter kjørt til legevakta på Setermoen. Om han er transportert videre derfra for ytterligere behandling, vet ikke Ahlquist.

Utover det er han foreløpig tilbakeholden med å kommentere saken. Han vil heller ikke gå nærmere inn på hva politiet legger i betegnelsen «grov vold».

– Vi ønsker ikke å si så mye om det akkurat nå, da det er noen avhør vi må ta, sier operasjonslederen.

«Kjenninger» av politiet

– Har dere kontroll på alle involverte?

– Det mangler avhør av noen vitner. Før vi har fått snakket med dem, ønsker vi ikke å gå ut med så mange opplysninger, svarer Ahlquist.

Mennene som ble pågrepet er siden kjørt til politihuset i Tromsø. De beskrives begge som «kjenninger» av politiet fra tidligere forhold.