Hva har Harstad, Finnsnes og Tromsø som ikke Narvik har? Eget friidrettsanlegg helt uten fotball.

På Narvik stadion og Jaklamyra er det 3 kunstgressbaner for fotball i tillegg til egen hall for fotball.

Den ene av disse 3 ligger på innsiden av løpebanen til friidrett. I sommer sto det til sammen 12 store og små mål på denne banen og ut på løpebanen (lagringsplass?).

Friidrettstrening må foregå med fotballer susende rundt ørene og trillende mellom beina med påfølgende fotballspillere løpende etter for å hente baller på avveier.

Fotballen bruker banen innenfor løpebanen både til trening og kamp samtidig med de gangene det er friidrettstrening.

Mål settes ut mot løpebanen, og ballene som skytes mot mål går ofte utenfor og dermed over løpebanen i ulike høyder inkl hodehøyde. Gjelder også tilløpene til høyde, stav og lengde. Hadde dette vært en bedrift, så hadde arbeidstilsynet vært på plass. Men dette er jo stort sett barn og noen ungdommer som driver friidrett, så det kan vel ikke være så farlig? Og selv om det ikke nødvendigvis skjer skader (så langt?), så vises det ikke mye hensyn til at man forstyrrer trening for andre. Det er tydeligvis at de som driver friidrett som må tilpasse seg.

Mål trekkes også ut i løpebanen hvor de står i veien, og også med fare for å skade banedekket. Sikkert ikke viktig for de som driver fotball. Men det brukes noen krefter for å rydde løpebanen etter fotballen før friidrettstreninger kan starte.

Hvis Narvik idrettslag vil bruke kastsektorene til spyd, diskos og slegge så må de betale dobbel avgift tror jeg. Regner med at Mjølner ikke betaler avgift for å bruke løpebanen til å sette målene ut i når de trener eller spiller kamp, eller som lagringsplass. Og vil man kaste spyd, så må man vel helst bruke innespyd med flat tupp så kunstgresset ikke ødelegges (vet ikke om egentlig det gjør det). Så egentlig er vel ikke spydkast noe man skal drive med i Narvik.

Det er en ledig plass på Jaklamyra for å flytte kunstgress til og at man dermed får et fullverdig friidrettsanlegg slik bl.a Harstad, Finnsnes og Tromsø har. Dette burde i koste så mye. I det minste så burde man behandle friidretten på en litt bedre måte på Narvik stadion de 2-3 gangene i uken de leier anlegget og gi mulighet til å kunne drive idrett på en forsvarlig og sikker måte. Fotballen i Narvik har mer en nok anlegg ellers til å kunne drive sin virksomhet.