Arntzen tilbake i Ballangen

Artikkelen er over 3 år gammel

Per Kristian Arntzen gjorde et brakvalg i Ballangen – og Sp sikret seg 41 prosent av stemmene.

DEL

Han lar seg gjerne gratulere med valgresultatet som betyr at han igjen kan henge ordførerkjedet rundt halsen. Slik han hadde i perioden fra 2003-2007.

Sp og Arbeiderpartiet har til sammen 70,1 prosent av stemmene bak seg.

Må spytte i nevene

Mens Aps kandidat Hermod Amundsen vant kampen om forhåndsstemmene, dro Arntzen kraftig fra da resten av stemmene ble telt opp. De to vil – etter alt å dømme – bli det nye ordførerparet i den tidligere bergverkskommunen.

- Men nå må alle spytte i nevene og bidra. Sp har samarbeidet også med Høyre tidligere. De har mange dyktige politikere de og, og borgerkriger i kommuner er det ingen som tjener på, fastslår han.

Lav deltakelse

Det som bør bekymre, er likevel at bare annen hver stemmeberettigede ballangsværing tok turen til valglokalet.

Arntzen våger ikke gjette på årsaken til det, men fastslår at det har vært en del turbulens rundt det politiske livet i kommunen, og han beskriver det som at det har vært litt oppgitthet blant folk flest til det som har skjedd i og rundt rådhuset.

- Jeg skulle nok ønsket at flere hadde brukt stemmeretten, sier han, men fastslår at det ikke er overvettes høy deltakelse noe sted.

Økonomi

Og Arntzen er tydelig på hva som blir de viktigste oppgavene i tiden som kommer:

- Først få kontroll over økonomien.

- Så må vi bygge omdømme og sikre levelige vilkår både for eksisterende og forhåpentligvis også nye næringslivsaktører, sier han.

Derimot kan det å bygge større kommuner bli lagt på is.

Lykkelig som liten

- Vi har det i vårt valgprogram at vi er i mot kommunesammenslåing, bekrefter han uten at han vil anta noe veldig sikkert om hvor mye akkurat det har hatt å si for oppslutningen om valget.

- Men jeg for min del er ikke sikker på at det blir så mye bedre for innbyggerne i Ballangen om de for eksempel blir styrt fra et rådhus i Narvik, sier han.

Artikkeltags