Rune blir ordfører

  Artikkelen er over 3 år gammel

  Geir-Ketil blir varaordfører. Får bredt flertall bestående av AP, SV, Rødt, KrF og Miljøpartiet de Grønne.

  DEL

  På en pressekonferanse onsdag presenterte de fem partiene en samarbeidsavtale. De har til sammen 24 av 41 mandater.

  - Vi har både en valgteknisk avtale og politiske intensjoner, sier påtroppende ordfører Rune Edvardsen.

  Han forteller at det har vært tøffe forhandlinger, men at de nå er i mål.

  - Vi har til hensikt å ha et bredest mulig og et styringsdyktig flertall i denne perioden, sier Edvardsen.

  Fordelt vervene

  Partiene har også fordelt vervene seg imellom. Rune Edvardsen (Ap) blir altså ordfører, og Geir-Ketil Hansen (SV) blir varaordfører.

  Mona Nilsen blir leder for komite for Omsorg og oppvekst. Bror Martin Hansen blir leder i komiten for Plan, Miljø og kultur. Boy-Arne Buyle som er medlem for komite for Plan, miljø og kultur blir leder for et nyopprettet Næringutvalg.

  Rødt ble tilbudt verv men valgte å takke nei.

  Både Rødt og Miljøpartiet De Grønne  skal sikres plass i formannskapet.

  Sju-punkts avtale

  Geir-Ketil Hansen forteller at partiene skal stå fritt til å fremme sine politiske saker, og at de skal samarbeide der det er naturlig. De har blitt enig om sju politiske saker de skal jobbe for sammen.

  * De skal samarbeide om budsjettet og vil iføge Hansen til enhver tid sørge for at kommunen har et ansvarlig budsjett.

  * De er enig om at når Klima- og energiplanen er vedtatt, så skal den ikke legges i en skuff men videreutvikles og bli utført.

  Stillingen som klimarådgiver skal videreføres.

  * De er enig om det strategiske næringsarbeidet og skal gå gjennom måten kommunen organiserer næringsarbeidet på for å sikre tydelige roller og et målrettet arbeid.

  * De er også enig i å se på måten kommunen organsiseres på og evaluere.

  * De er enig om at primærtjenestene som skole og helse i hovedsak skal utføres av det offentlige.

  * Når det gjelder kommunereformen er de enig om å gjennomføre en folkeavstemning i Narvik.

  Rødt

  - For oss er det viktig å ta valgresultatet til etterrettning. Vi er glad for at vi har fått til en intensjonsavtale. Vi er opptatt av å få ro i Narvikpolitikken. Det som er bekymringsfullt er at bare 55 prosent brukte stemmeretten. Vårt håper at vi skal klare å få til et fundament hvor vi kan klare å jobbe oss opp, sier Morten Qvam i Rødt.

  Han sier de kan leve med intensjonsavtalen.

  - Vi takket nei til en possisjon og har konsentrert oss om en plass i formannskapet. Det handler blant annet om kapasitet. Og selv om vi ikke tror samarbeidet vil kollapse, så viser erfaringen fra blant annet sist at da det ble brudd så satt Venstre med komiteleder og ikke plass i formannskapet. For oss er formannskapet viktigst, sier Qvam.

  Miljø

  For Bror Martin Hansen i Miljøpartiet De Grønne er det viktig å få målene i Klima-, miljø- og eneergiplanen konkretisert.

  - Vi må ta inn over oss de sentrale målene i Klimaavtalen, sier han.

  For partiet er det også viktig å videreføre stillingen som klimarådgiver.

  - Jeg er glad for at velgerne har satt oss i stand til å påvirke ordentlig for å få en bærekraftig fremtid, sier Hansen.

  Beste løsningen

  Boy-Arne Buyle synes samarbeidsavtalen er den beste løsningen for Narvik. Han er glad for at Krf kan være med på å skape et trygt og stabilt politisk miljø fremover.

  - Alle er enige om å være voksne og respektere andre sine synspunkter, sier han.

  Disse skal styre Narvik de neste fire årene. Rune Edvardsen (foran) fra Arbeiderpartiet blir ordfører. Bak fra venstre: Geir-Ketil Hansen (SV) blir varaordfører. Bror Martin Hansen fra Miljøpartiet De Grønne blir leder for komiteen for Miljø og kultur, Morten Qvam fra Rødt får plass i formannskapet og Boy-Arne Buyle fra Krf blir leder for Næringsutvalget.

  Disse skal styre Narvik de neste fire årene. Rune Edvardsen (foran) fra Arbeiderpartiet blir ordfører. Bak fra venstre: Geir-Ketil Hansen (SV) blir varaordfører. Bror Martin Hansen fra Miljøpartiet De Grønne blir leder for komiteen for Miljø og kultur, Morten Qvam fra Rødt får plass i formannskapet og Boy-Arne Buyle fra Krf blir leder for Næringsutvalget. Foto:

  Artikkeltags