Gå til sidens hovedinnhold

Valg i Evenes - nok en gang

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det har vært valg, hvis noen ikke har fått det med seg.
Først vil jeg gratulere alle som er blitt medlemmer og varamedlemmer i det nye kommunestyret! Det er en særdeles viktig oppgave - alltid. Ikke bare nå når vi i Evenes står foran formidable oppgaver som vi skal finne gode løsninger på, men for de daglige oppgavene som vi møter på vanlige, grå hverdager. Skole, barnehager, eldreomsorg, veier - tusen hverdagslige ting.
Evenes er en veldig kompakt og oversiktlig kommune. Vi har ingen store, bebodde øyer, ingen lange fjorder og vinterstengte fjelloverganger. Hvis du er veldig god til å kaste stein, så klarer du nesten å kaste fra den ene enden til den andre - ihvertfall hvis du gjør flere kast. Og vi er ikke så veldig mange av oss. De fleste synes det er sånn passelig, men vi kunne jo ha vært noooen flere da...
Disse kvalitetene er så verdifulle at de vil vi ta vare på. Da kreves det av alle, også de 17 i kommunestyret, at vi søker sammen om de gode løsningene som styrker samholdet.
Selvfølgelig skal vi være uenige - det er det som skaper debatt og dynamikk. Men debatten må ha en ende, selv om det kommer noen spissformuleringer under veis.
Det er ødeleggende for et lite lokalsamfunn med opprivende strid og uforlikthet. Da brukes kreftene unødig på forhold som ikke skaper noe, men river ned.
Det har vært mye støy om selve avviklingen av valget. Det har nok lagt litt skygge over bildet av vår fantastiske kommune, som vi alle er så glad i.
I politikkens verden er det ikke så uvanlig at det går litt opp og ned for de som styrer. Senterpartiet hadde ordføreren i 12 år og styrte med vekslende støtte. Så ble det ordførere fra Høyre - også med vekslende støtte. Det ble hele 16 år. Kanskje ikke så rart at mange ser seg om etter litt forandring? Nå har vi fått en stødig ordfører fra Arbeiderpartiet, med en like stødig varaordfører fra Senterpartiet. I resten av formannskapet sitter svært dyktige folk med stor erfaring og kunnskap på mange områder. Det lover veldig godt for de neste fire årene!
Min oppfordring til alle dere 17 blir derfor: Få fram smilet, brett opp ermene, bli godt kjent med hverandre og ikke minst: les partiprogrammene til hverandre! Der finnes det utrolig mange formuleringer som godt kunne ha vært hentet hos rivalen.
Og oppfordringen til oss andre: La oss framsnakke alle de som er kommet inn i kommunestyret! La oss støtte dem, og vi må la være å forhåndsdømme og svartmale! Det tjener ingen på, og vi er alt for få og alt for glad i hverandre til å kaste bort tiden med kiv og splittelse.

Kommentarer til denne saken