Vassdalen må få bedre internett- og mobildekning

Runar Myrnes Balto

Runar Myrnes Balto Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg var nylig på velgerbesøk i den lille samiske bygda Vassdalen i Narvik kommune, i forbindelse med at sametingsvalget nærmer seg. Og er det ett intrykk jeg sitter igjen med, bortsett fra at Vassdalen er ei knakanes flott bygd, så er det hvor ergerlig det er for innbyggerne her at de ikke får ordentlig internett- og mobildekning. 

Mange innbyggere her føler seg glemt og oversett i bykommunen Narvik, og det er ikke rart om man i sitt indre tenker at det finnes en politisk strategi om å tømme bygda for folk på lang sikt. Politikerne har sviktet Vassdalen når det gjelder infrastruktur.

Uten ordentlig internett- og mobildekning dør de samiske bygdene slik som Vassdalen ut. For hvordan kan man forvente av unge folk at de skal bosette seg på steder som ikke er tilkoblet den moderne verden?

Det er også et spørsmål om beredskap at det er mobildekning der det bor folk. I Vassdalen fikk jeg høre at mobildekningen i blant kan være helt borte og at mange enda må ha fasttelefon.

Jeg stiller til sametingsvalg for NSR – Norske Samers Riksforbund, og om jeg kommer inn vil jeg arbeide for at samiske bygder slik som Vassdalen får ta del i moderne samfunnet. Infrastruktur må bli en prioritert oppgave også i samepolitikken.

En moderne infrastruktur må bli et hovedmål for den samiske næringspolitikken. En bedret internett- og mobildekning er kanskje det viktigste vi kan gi isolerte samiske bygder for å stimulere til næringsutvikling i det moderne samfunnet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken