Melder seg ut av partiet – støtter ikke Jardar

Petter Paulsen (H) er en av to Høyre-politikere som melder seg ut av partiet før valget er endelig.

Petter Paulsen (H) er en av to Høyre-politikere som melder seg ut av partiet før valget er endelig. Foto:

Høyremedlemmer melder seg ut av partiet dager før ordføreren skal velges.

DEL

Valg i EvenesFredag valgte Rune Hamnes (H) og Petter Paulsen (H) å melde seg ut av partiet for å møte i det nye kommunestyret som uavhengige representanter. Årsaken til utmeldingen er at Evenes Høyre har inngått samarbeidsavtale med Evenes Tverrpolitiske liste (ETL), ifølge en pressemelding.

– Vi har fra første stund gjort det klart at et samarbeid med ETL ville være uaktuelt for oss å delta i. Den politiske avstanden til ETL gjør det umulig å samarbeide. Vi ønsker å være ryddige og tydelige og gjøre vårt syn klart i god tid før kommunestyret samles, skriver Rune Hamnes (H) og Petter Paulsen (H) de i pressemeldingen.

Torsdag kveld ble det klart at forhandlingsutvalgene til Evenes tverrpolitiske liste (ETL) og Høyre var enige om at den tidligere ordføreren og statssekretæren Jardar Jensen blir partienes felles ordførerkandidat, og at Jan Inge Yttervik (ETL) blir partienes felles varaordførerkandidat.

Jensen og Yttervik ville blitt valgt inn på kommunens kommunestyremøte 8. oktober, dersom årets kommunevalg ble godkjent av valgstyret etter årets valgavvik.

Artikkeltags