Fremover sender direkte fra valgdebatt i Evenes

  Ordførerkandidatene i Evenes skal få bryne seg på flere temaer under den direktesendte debatten.

  DEL

  Tirsdag klokka 18 arrangerer Fremover og Harstad Tidende en partiutspørring av ordførerkandidatene i Evenes kommune. Valgmøtet skal foregå på Evenes samfunnshus.

  – Slik jeg har forstått det, er det tradisjon i Evenes å ha den typen valgdebatter. Det var også et ønske fra politikerne om å ha det, og da må vi legge til rette for det, sier rådmann Rolf M. Lossius om bakgrunnen til debatten.

  Vil øke interessen

  Det er også et sterkt håp fra kommuneadministrasjonens side om at debatten skal kunne bidra til økt valgdeltakelse.

  – Debatten er for å få tydeliggjort hva de ulike partiene står for, men ikke minst at valgoppslutninga øker. Det er ingen tvil om at det hele tiden er et mål å få høyest mulig valgdeltakelse, og jeg tror denne typen debatter kan være med på å øke den generelle interessen for valget, sier Lossius.

  For å engasjere ungdommen har kommunen også invitert ungdomsrådet til å stille på debatten og komme med sine spørsmål til politikerne.

  – Vi ønsker å nå ut til ungdom. Dette er tross alt deres framtid, sier rådmannen.

  Flere temaer

  I forkant av debatten har innbyggerne i Evenes kommune fått komme med innspill og spørsmål de ønsker at politikerne skal svare på. Ut fra disse innspillene har det blitt valgt ut fire temaer som alle partienes ordførerkandidater skal uttale seg om: næring, bosetting, samferdsel og helse og omsorg.

  Disse temaene utgjør første del av debatten. Under den andre delen vil Fremover-journalist Ragnar Bøifot og Harstad Tidendes Tone A. Karlsen styre ordet.

  Artikkeltags