Den siste meningsmålingen til Fremover gjennomført av InFact viser at det bare dager før valget var nærmest dødt løp mellom Arbeiderpartiet og Høyre i Narvik. Med sju mandater hver må begge partier samarbeide bredt for å få flertall i det nye kommunestyret i Narvik, som blir redusert fra 41 til 31 representanter etter valget.

Alternativt må Arbeiderpartiet og Høyre samarbeide og ha med seg ett parti for å få flertall i kommunestyret. Ap og Høyre har de siste årene vært enige i mange saker i kommunestyret i Narvik, og en koalisjon mellom de to er det ikke umulig å se for seg.

Fremover kunne imidlertid fortelle i helgen at det ikke bare blir enkelt for et kommunestyre med Ap og Høyre på lag å få med seg de siste mandatet fra et av de andre partiene.

SV sier de har gått til valg på å støtte Arbeiderpartiets Rune Edvardsen som ordfører, og at ikke samarbeide med Høyre. SVs ordførerkandidat Ragne Johnsen Megård

Frp ønsker ny politisk ledelse i Narvik og vil ikke samarbeide med Arbeiderpartiet.

Industri- og næringspartiet i Narvik har vært den største overraskelsen i Fremoves meningsmålinger. De har voks og vokst, og hadde ved forrige meningsmåling hele 11,7 prosent av stemmene. Det gir fire mandater, og et samarbeid med INP vil sikre et solid flertall. Men for INP er det kun aktuelt å samarbeide om partiene de samarbeider med forplikter seg til å fjerne vindkraft helt og holdent fra arealplanen. Det sitter nok veldig langt inne for både Arbeiderpartiet og Høyre, og vil være totalt uforsvarlig med den næringssatsingen Narvik står foran.

Jokeren kan bli Senterpartiet. De hadde ved forrige måling 9,2 prosent av stemmene og dermed tre mandater. Et samarbeid med Senterpartiet kan gi Arbeiderpartiet og Høyre flertallet de trenger.

Sp sier imidlertid til Fremover at det skal mye til for at de støtter Ap og Høyre. Her må nok kameler svelges, og den største kan bli ordføreren. Dersom Arbeiderpartiet blir størst og får ordføreren, er nok Sp lunkne til et samarbeid. Sp er ikke overbevist over det de har opplevd og erfart i kommunestyret de siste fire årene, og vil forlange en ny kurs.

Kanskje kan det å vinne fram med mer Sp-politikk i Narvik være nok for å samarbeide med en Høyre/Arbeiderparti-styrt kommune? Kanskje må kommunestyret styres av en ny ordfører med bostedsadresse i Beisfjord for at Sp blir med? Kanskje er ingenting nok?

Klokken 21 i kveld får vi de første svarene på hva velgerne sier, men vi frykter at det kan ta dager før vi vet hvem som blir Narviks nye ordfører og hvem som samarbeider med hvem i kommunestyret.