Gå til sidens hovedinnhold

I natt var det tropenatt - 1.000 meter over havet!

Artikkelen er over 3 år gammel

Nord-Norge koker i disse dager, og det ligger an til at flere værrekorder blir slått. Ved Meteorologisk institutts målestasjon på Fagernesfjellet (1.000 meter over havet) ble det natt til onsdag målt så høye temperaturer at det kvalifiseres til tropenatt. Ved den såkalte «Linken» var minimumstemperaturen 20,2 grader gjennom natten, altså over kravet om 20 grader gjennom de små timer.

Den høyeste målte temperaen på tirsdag ble 24,6 grader på fjelltoppen.

– En tropedag etterfølges gjerne ikke av en tropenatt her i Norge. Dette har med skyer å gjøre. Tropedager oppnås gjerne når bakken får mest mulig sol – når sola ikke skygges for av skyer. Tropenatt får vi derimot når bakken mister minst mulig energi, altså når det er overskyet, skriver Meteorologene på Twitter.

Narvik-halvøya mangler værstasjon. Dermed kan det ikke offisielt bekreftes nøyaktig hvor varmt det var i Narvik tirsdag. Ved Straumsnes målestasjon, 200 meter over havet, ble det registrert hele 29,9 grader. Det er dermed høyst sannsynlig at Narvik hadde over 30 grader i går.

Rekorden for Narvik er 32,5 grader. Den ble satt onsdag 9. juli 2014 og ble målt ved den nå nedlagte målestasjonen ved Framneslia lufthavn.

Kommentarer til denne saken