Gå til sidens hovedinnhold

OBS-varsel sendt ut. Kolonnekjøring over E10. Utsetter åpning av andrebakken. Nordkraft i beredskap.

Artikkelen er over 4 år gammel

Som først planlagt skulle «Heis 2» ha sesonåpning lørdag. Men der er storm på vei mot kysten av Nord-Norge og Ofoten vil bli rammet.

- Grunnet stormvarsel fredag og lørdag, har vi av sikkerhetsmessige årsaker besluttet å utsette åpningen av Heis 2 og Andrebakken/Øvre del av Holstkleiva til stormen er forbi. Ny åpningsdato kommer, skriver Narvikfjellet på sine nettsider.

- Vi vil innen kl. 13.00 i dag fredag også ta en avgjørelse på om vi skal holde hele anlegget stengt i helgen eller ikke, skriver Narvikfjellet videre.

Det er via yr.no sendt ut OBS-varsel for hele Nordland:

- Fredag ventes lokalt vanskelige kjøreforhold pga sterk vind, snøfokk og nær kysten temperaturer nær null grader. Fredag morgen og ettermiddag ventes lokalt sterke vindkast på ca. 30 m/s.

Det er dog ikke ventet så tøft vær innerst i Ofotfjorden.

Trafikk

Trafikalt er det foreløpig en melding om trafikale utfordringer i distriktet; kolonnekjøring over E10 Bjørnfjell.

I Lofoten har været for lengst truffet. Hurtigbåten til Svolvær er innstilt, fergene fra Bodø til Lofoten er innstilt. Også fergen Svolvær–Skrova–Svolvær er innstilt inntil videre.

På land er det ekstremt glatt på veiene. Bussrutene Leknes- Svolvær er innstilt. Lofotexpressen er også innstilt.

I tillegg har Arctic Buss kansellerte flere charterturer på grunn av ekstremt glatte veier og sterk vind.

Arctic Buss har også en retur fra Harstad/Evenes, men her har sjåføren fått beskjed om å stanse i Tjeldsundet på grunn av forholdene på Lofast.

– På webkameraene til Vegvesenet ser det ut som det er mye is på E10. Og med store kjøretøy i den sterke vinden er det ikke anbefalt å kjøre E10 slik føre og vær arter seg nå, sier Sveinung Johansen i Arctic Buss til Lofotposten.

I beredskap

Også Nordkraft er i beredskap.

Grunnet stormvarsel er Nordkraft i beredskap, og har ekstra mannskap klare til å rykke ut og rette feil i strømnettet om det skulle oppstå.Ved eventuelt strømbrudd, sjekk nordkraftnett.no for meldte feil og forventet rettetid. Du kan også ringe feilmeldingen på 08517.Har du alternative oppvarmingskilder til strøm, kan det være lurt å sjekke at disse er klare til bruk. Vi anbefaler også å finne frem lommelykt og å ha strøm på mobilen.

Kommentarer til denne saken