«Mange er usikre på om de vil få gebyr dersom de blir kontrollert før 15.oktober»

Dekkskift fra vinterdekk (piggdekk) til sommerdekk.

Dekkskift fra vinterdekk (piggdekk) til sommerdekk. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

På denne tiden av året får alltid politiet i landsdelen flere spørsmål omkring dekkskift.

På Facebook har Nordland poitidsitrikt nå klargjort nærmere for dem som lurer på om de kan få gebyr for å legge om til piggdekk før 15. oktober eller ikke ha lagt om etter den samme datoen:

«Til tross for en mild og fin høst, kommer vi ikke unna at dagene blir kortere og temperaturene lavere. Spørsmål omkring dekkskift kommer alltid på denne tiden, og vi ønsker derfor å si litt om dette.

I Nord-Norge er datoen for skifte til piggdekk 15.oktober. Det betyr at du ikke vil bli bøtelagt dersom du kjører med piggdekk etter denne datoen. Det er ikke et krav at dekkene er skiftet til denne datoen, dersom forholdene for øvrig er gode.

Alle som er ute og kjører har selv et ansvar for at bilen de kjører er i riktig stand og skodd etter forholdene til enhver tid. Mange er usikre på om de vil få gebyr dersom de blir kontrollert før 15.oktober, og har lagt om til piggdekk. Man må følge med på værmelding, og gjøre en vurdering om man skal passere for eksempel fjelloverganger og om det er meldt om lave temperaturer før 15.oktober.

Enhver tjenesteperson har myndighet til å skrive ut gebyr, og det gjør derfor individuelle vurderinger i hvert tilfelle. Vi er opptatt av sikkerhet på veiene og bruker sunn fornuft. Når det er sagt er ikke politiet det eneste kontrollorganet på vei og kjøretøy.

Minner også om at for riktig funksjon på dekket, stilles det krav til lufttrykk, mønsterdybde og annen slitasje.»

Artikkeltags