Gladnyhet fra meteorologen: - Vi slipper mirakuløst unna

SLIPPER BILLIG UNNA: Mesteparten av norskekysten blir preget av disse lavtrykkene gjennom helga. Troms ligger imidlertid midt mellom dem, og slipper unna med fralandsvind og finvær.

SLIPPER BILLIG UNNA: Mesteparten av norskekysten blir preget av disse lavtrykkene gjennom helga. Troms ligger imidlertid midt mellom dem, og slipper unna med fralandsvind og finvær. Foto:

DEL

Været i storparten av Norge preges av flere lavtrykk gjennom helga, men i Troms og Nordre Nordland slipper vi billig unna.

- Det er mange lavtrykk rundt om kring nå, men vi slipper unna på mirakuløst vis. Lavtrykkene ligger ute i havet, vest og særlig sør for oss. Dermed får vi pålandsvind og godværet, forteller vakthavende meteorolog Trond Lien ved Værvarslinga for Nord-Norge.

Kan bli snø

Lørdag blir det sønnavind og opphold i Troms, men søndag blir like bra - dog med et lite unntak.

- Det kan trekke snøbyger mot Troms fra Finnmark sent på søndagen. Mot kvelden vil det kunne bli et lite snøfall i indre strøk av Nord-Troms. Disse snøbygene vil trolig nå Tromsø på mandagen, sier Lien.

Temperaturene vil også synke etter hvert som skyene trekker seg unna.

Utover i neste uke vil det bli litt mer blandet drops, sier Lien.

- Temperaturene vil svinge under og over null grader, og vi kan få perioder med både regn og snø, spesielt utover i neste uke, sier meteorologen til Nordlys.

Over normalen

Så langt har det vært en relativt mild november, kan Lien opplyse.

- Vi har ligget i gjennomsnitt mellom en halv og én grad over normaltemperaturen. Samtidig er det normalt for november, som er en overgangsperiode mellom høst og vinter, at det svinger mellom mildvær og kulde, sier han.

Artikkeltags