Gå til sidens hovedinnhold

– Det blir skikkelig vått og vindfullt

Artikkelen er over 3 år gammel

Torsdag ble det sendt ut OBS-varsel for regionen vår. Årsaken er at væromslaget fra stort snøfall til kraftig regn og vind fører til blant annet vanskelige kjøreforhold.

Det er sendt ut Obs-varsel for regionen som advarer mot vanskelig kjøreforhold grunnet kraftig regn og vind. Troms og Finnmark venter inn et stormsenter i kveld som løyer utover natten, men et nytt lavtrykk kommer inn i landsdelen i morgen formiddag som også treffer Ofoten.

Lavtrykket vil gi stiv kuling og kraftig regn opp mot 50 mm.

– Ofoten ligger i le for stormsenteret som kommer inn over troms og Finnmark i kveld. Men dere slipper ikke helt unna for i morgen kommer et senter som gir stiv kuling som treffer Ofoten, sier vakthavende meteorolog, Anita Ager-Wik.

– Heldigvis tåler Nordland mye vær, men det kommer til å bli veldig vått og vindfullt, sier hun.

- Det er synd nå når det var så fint vintervær, men det blir vinter igjen, sier Ager-Wik.

Det blir advart mot svært glatte veier

– Det er store endringer på gang, sier statsmeteorolog Ine-Therese Pedersen ved Meteorologisk institutt til NTB.

Hun opplyser at et kraftig lavtrykk er på vei innover mot Nord-Norge og at meteorologene har skrevet ut OBS-varsel. Fra torsdag av kommer det mye nedbør i de lavere områdene i nord.

– Det er et problem siden det nå er stabilt og minusgrader. Dermed kan det bli såpeglatt på bakken, sier meteorologen.

Langtidsvarselet på Yr melder plussgrader i Ofoten til over helgen.

– Kjør forsiktig i nord

Det er Troms og Finnmark som rammes hardest av uværet i nord, men også Nordland får sterk vind og mye nedbør. Torsdag blir den verste dagen.

– Folk bør kjøre forsiktig. Det er kommet snø flere steder, og nå kommer det en overgang til slaps og regn. I høyden vil det fortsatt komme snø og man får vanskelige kjøreforhold der også, med snøfokk og dårlig sikt, sier Pedersen.

Ifølge OBS-varselet for kyst- og fjordstrøkene i Finnmark er det «stor fare for innstillinger av flyavganger, båter og annen transport» torsdag. I tillegg opplyses det om at broer kan bli stengt og at takstein og takplater kan blåse av hus og bygninger.

Meteorologen oppfordrer folk til å ta vanlige forholdsregler og binde fast løse gjenstander.

– I Nordland får man sterk kuling og i Nord-Troms liten storm. I Finnmark får man sørlig sterk kuling, men der kan den også komme opp i liten storm, sier meteorologen.

Det ventes plussgrader langs mesteparten av kysten i Nord-Norge.

Kommentarer til denne saken