– Liten antydning til snø på lillejulaften og julaften

PENT VÆR: Det blir lite og ingenting nedbør framover, og kaldt. Dette bildet er fra en kald dag i mars 2013. Foto: Odd-Georg H. Benjaminsen.

PENT VÆR: Det blir lite og ingenting nedbør framover, og kaldt. Dette bildet er fra en kald dag i mars 2013. Foto: Odd-Georg H. Benjaminsen.

Artikkelen er over 1 år gammel

Men det må skrives i små bokstaver i følge meteorlog Sjur Wergeland siden det ennå er en uke til jul.

DEL

Kaldt og fint er de to ordene meteorologen ved Vervarslinga for Nord-Norge bruker når han beskriver været for den kommende uka.

– Det blir mye fralandsvind. Fralandsvind gir en veldig tørr vindretning, så slik det ser ut nå blir ganske så tørt framover, sier Sjur Wergeland.

Prognosene på julaften er usikre siden det er nokså langt fram i tid, så om vi får en hvit jul tør ikke meteorologen å si.

– Det er litt usikkert. Til og med lørdag ser det tørt ut, men det er en liten antydning til snø på lillejulaften og julaften.

Saken fortsetter under bildet.

KALDT: Det blir kaldt vær så langt meteorologene kan se, men det blir pent vær.

KALDT: Det blir kaldt vær så langt meteorologene kan se, men det blir pent vær. Foto:

At det blir kuldegrader kan derimot meteorologen si for sikkert at det blir.

– Det kommer litt an på hvor du er, men det kan fort bli ned mot minus tjue på indre strøk. I Narvik by blir det nok ikke så kaldt, men så fort du kommer vekk fra den varme fjorden synker temperaturene ganske mye. I byen vil nok gradene ligge på mellom 4–8 minusgrader, sier Sjur Wergeland.

– Blir det mye vind framover?

– Generelt er det ikke veldig mye vind, men i perioder kan det komme en sur kuling fra øst. Stort sett blir det liten kuling for det meste. Men er det gode kuldegrader er det ikke noe særlig å få en kuling i fjeset uansett, sier meteorologen.

Men Sjur Wergeland sier at kaldt og fint vær ikke trenger å være så ille.

– Østavinden gjør at det blir lite skyer og pent vær som gjør at vi kan få et veldig fint lys på morgenen og kvelden. Ikke minst er det store sjanser til å se nordlys når det er klarvær.

– Men jeg skjønner jo at de fleste vil ha nysnø til jul, men som sagt er det langt fra sikkert at det kommer mer snø med det første.

Artikkeltags