Gå til sidens hovedinnhold

Nå blir det hett i nord - venter opp mot 30 grader

Artikkelen er over 3 år gammel

Neste uke vil temperaturene stige, og spesielt tirsdag peker seg ut som en svært varm dag.

Torsdag skinner sola iTromsø og temperaturen ligger på rundt 16 grader. I Narvik er det torsdag målt opp mot 20 varmegrader. Det er bedre vær enn vi har hatt på lenge, men meteorologene kan melde om at det skal bli betydelig varmere fremover.

Fra mandag av skal temperaturene stige, og på tirsdag kan det bli hele 30 grader i indre strøk.

- Tirsdag blir varm. Det er ikke sikkert det blir 30 grader, men i indre strøk vil temperaturen ligge tett opp mot 30-tallet. I Tromsø blir det trolig ikke mer enn 25 grader, men det er jo deilig det også, sier vakthavende meteorolog, Anne Solveig Andersen ved Meteorologisk institutt til Nordlys.

Skiftende vindretning

Grunnen til temperaturøkningen er at varm luft blir blåst nordover. Imidlertid er vindretningen skiftende i neste uke, så akkurat hvor varmt det blir, er ikke så lett å si.

- Den skiftende vindretningen gjør også at vi ikke kan si sikkert hvor mye sol det blir. Vi forventer mye sol, men blir det pålandsvind, kan det komme noen skyer, sier hun.

Været fortsetter

Været vi har nå er ventet å fortsette inn i helgen. Søndag blir det litt med skyer og kanskje regn i indre strøk, men lørdag og fredag skal bli fin. Temperaturen vil ligge på rundt 15 grader.

 

Kommentarer til denne saken