– Det ser ut som dere får en god del varme. Slik prognosene er nå vil dere få temperaturer på mellom 25 og 30 grader, sier Marit Berger, meteorolog ved Vervarslinga for Nord-Norge.

Og det er ikke bare en dag det er snakk om. Fra fredag til og med tirsdag kan Ofoten gjenoppleve de varme dagene vi hadde for en uke siden.

Sol

Det er nok ikke så sannsynlig at det kan komme en ny rekord, men man skal ikke klage.

– Sol og pent vær kan man vel si at er stikkordene for helga og i starten av neste uke, forteller Marit Berger.

Men fram til fredag må man smøre seg med tålmodighet.

– Slik det ser ut nå kan det komme litt nedbør onsdag og muligens torsdag. Med nedbøren kan det også komme litt torden, men det er nok mest inn på svensk side at det vil merkes, sier meteorologen.

Les også:

Kaldere

Når det kommer til temperaturene for onsdag og torsdag vil de ligge på rundt 15 grader.

Sol og sommer betyr også insekter. En ting som kan hjelpe på det er vind, noe Ofoten ikke får særlig mye av de kommende godværsdagene.

– Det kan komme frisk bris på fjellene, men ellers er det ikke mye vind og det blir ganske så rolige vindforhold. Vinden som kommer kan kanskje hjelpe å holde unna de små insektene, men ikke mer enn det, forteller Marit Berger.

Værskifte

Til neste uke, etter tirsdagens varme, vil temperaturene synke og det blir et lite værskifte.

– Været neste uke blir mer vekslende. Det blir litt regn og temperaturene synker til 15 grader. Men det er ennå en stund til dit, så det kan jo endre seg, sier meteorologen.