Her kommer stormen: – Den kraftigste vinden kommer sent i ettermiddag eller kveld

STORMENS ØYE: Dette satelittbildet, tatt kl. 17:31 onsdag ettermiddag, viser lavtrykket som er ventet å gi kraftig vind og uvær i Nord-Norge og på Svalbard

STORMENS ØYE: Dette satelittbildet, tatt kl. 17:31 onsdag ettermiddag, viser lavtrykket som er ventet å gi kraftig vind og uvær i Nord-Norge og på Svalbard Foto:

Nordland og Øst-Finnmark ventes å bli hardest rammet av uværet som er på vei.

DEL

[Nordlys:] Værvarselet for Troms er nedjustert etter at det i går ble varslet at vinden ville komme opp i full storm når et kraftig lavtrykk kommer inn over landsdelen torsdag. For Nordland meldes fortsatt full storm.

– Det ser ut til at vinden kan komme opp i en liten storm fra sørvest på kysten i Troms i morgen, forteller vakthavende meteorolog på Vervarslinga i Nord-Norge, Rannveig Eikill, onsdag kveld.

Evakuering

På Spitsbergen, som vil bli hardt rammet av uværet, ble det onsdag kveld besluttet å evakuere over 100 personer i Longyearbyen på grunn av uværet.

Det vil også bli innført ferdselsforbud i deler av Longyearbyen.

På fastlandet er det Nordland og Øst-Finnmark som vil få den kraftigste vinden. Der er det varslet full storm, og sendt ut farevarsel om kraftige vindkast på opptil 35 sekundmeter.

Onsdag kveld var lavtrykket i ferd med å danne seg i havområdene mellom Grønland og Norge. Det vil utvikle seg til et stormsenter og bevege seg østover, forteller Eikill.

Les også:

Vanskelige kjøreforhold

Stormen vil nærme seg Fastlands-Norge natt til torsdag.

– Vinden vil øke på til en sterk kuling allerede fra i natt i Nordland, og kanskje på kysten av Troms. Det øker på fra i morgen ettermiddag i Øst-Finnmark. Den kraftigste vinden kommer til Nordland sent i morgen ettermiddag eller kveld, sier Eikill onsdag kveld.

Det er sendt ut varsel om vanskelige kjøreforhold.

– I forbindelse med dette lavtrykket blir det en forbigående temperaturstiging. Først kommer det snø, etter hvert regn. Natt til fredag dreier vinden til nordvest og det blir kjøligere, sier Eikill.

Artikkeltags