Polet øker prisene for første gang på seks år

Vinmonopolet øker prisene fra 1. mai.

Vinmonopolet øker prisene fra 1. mai. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Fra 1. mai vil prisene på Vinmonopolet gå opp. Sist det skjedde var i 2012.

DEL

(Nettavisen) Vinmonopolet øker prisene for første gang på seks år, melder Dagens Næringsliv. Prisen på alle polvarene vil øke, og endringen vil gi Vinmonopolet en budsjettert inntektsøkning på rundt 20 millioner i 2018.

Sist gang Vinmonopolet økte prisene, var i 2012. De har unngått prisøkning de siste seks årene gjennom effektivisering og kostnadsreduksjon.

– Alle våre utgifter øker i takt med inflasjon. Siden forrige justering har lønns- og prisvekst vært på cirka 12 prosent, opplyser økonomidirektør Jan-Olav Styrvold til DN.

Det faste påslaget øker fra 8,90 til 9,40 kroner per liter. Det vil si at en flaske vin blir i underkant av 40 øre dyrere, mens en halvliterflaske med øl vil øke med rundt 25 øre.

Generalsekretær i Vin- og brennevinsleverandørenes forening, Ingunn Jordheim, mener prisøkningen fra Vinmonopolet er et krisetegn. Utviklingen i salget til Vinmonopolet har vært tilnærmet flat de siste fem årene, og Jordheim mener det skyldes at folk handler alkohol andre steder.

– Folk synes det er for dyrt og i stedet handler de på taxfree eller på grensen, og noen smugler sikkert også. Det er en stor andel av alkoholkonsumet som går utenom Vinmonopolet, sier Jordheim til DN. (ANB-NTB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken