Det er lave temperaturer over det meste av Nord-Norge nå. Ikke minst gjelder det for Narvik-regionen. Søndag klokken 10 ble det målt minus 12 grader ved Straumsnes målestasjon like utenfor Narvik.

Bardufoss var i natt landets nest kaldeste sted med minus 27,4 grader. Bare Folldal i Hedmark var kaldere med minus 29,8 grader.

Og kulden, den holder stand inn i den nye uken.

– Det ser ut som om kulden vil vare ei god stund ennå, sier vakthavende meteorolog ved Vervarslinga for Nord-Norge, Ola Mellem.

Kald uke i møte

Han forklarer det med at det er innlandsluft som dominerer nå, med fralandsvind.

Vinden har løyet noe i det siste, men fortsatt vil det komme opp i frisk bris til liten kuling fra øst, hvor onsdag blir den friskeste dagen.

Først mot slutten av neste uke kan det bli en endring i værtypen.

– Det ser ut som det kanskje kommer noe nedbør på torsdag eller fredag. I forbindelse med dette kan temperaturene stige noe. Fortsatt er det såpass langt fram i tid at det er usikkert å melde, påpeker meteorologen.

Hvit slutt på uken

I Nord-Sverige har det lavet ned med snø. Og det er en liten mulighet for at det svenske været altså tar en visitt over til regionen vår.

– Det snør i enkelte grensetrakter nå, og det kan etter hvert komme over til oss, forteller Mellem.

Enn så lenge er det altså bare å pakke seg inn i varme klær.

På StormGeos værblogg skriver de at kraftige lavtrykk i sør av landet vil gi økende kuling i Nord-Norge fra onsdag av.

– Fra onsdag snø på Helgeland som brer seg nordover i grensetraktene av Troms og øst i Finnmark torsdag, skriver StormGeo.