– Regnet kommer innover Sørlandet lørdag kveld, før det brer seg til Østlandet i natt, sier Terje Alsvik Walløe ved Meteorologisk institutt til NTB.

Walløe sier at lørdagsnattens regn blir etterfulgt av en søndag preget av byger. Enkelte steder på Østlandet kan det komme over 30 millimeter nedbør på få timer.

– Her blir det lokalt store forskjeller, og sannsynlighet for tordenvær, forklarer meteorologen.

Unngår regnet

På Vestlandet blir det også bygevær, men mindre fuktig enn på Østlandet. Temperaturene kommer til å ligge mellom 14 og 17 grader.

Lenger nord går Midt-Norge klar av regnet som treffer Sørlandet og Østlandet i helga. Trøndelag og Møre og Romsdal kan vente seg mye oppholdsvær og temperaturer opp mot 18 grader søndag og mandag.

– I Nordland blir det sol og temperaturer i overkant av femten grader, før det skyer seg til søndag ettermiddag. Med skyene kommer det regn på kvelden sør for Bodø, sier Walløe.

Varm helg i Finnmark

I Troms er det ventet en fin søndag med oppholdsvær og muligheter for sol.

Walløe peker imidlertid mot landets nordligste fylke på spørsmål om de aller varmeste temperaturene denne helga – med temperaturer på godt over 20 grader i Pasvik og Berlevåg.

– Det er en stund siden sist det var så varmt her, sier Walløe.

Lavtrykk i neste uke

Neste uke blir ikke like bra.

Meteorologisk institutt viser til en uke der et omfattende lavtrykk fører til lite sommerlig vær på landsbasis.

– Neste uke blir det fuktig på Vestlandet. Det blir flere dager med mye regn, både tirsdag, onsdag og torsdag. Østlandet får minst nedbør, mens det også blir lavtrykkspreget vær i Nord-Norge, sier Walløe.