Gå til sidens hovedinnhold

Varsler streik hvis partene ikke blir enige: Tre bedrifter i Narvik på lista

Artikkelen er over 2 år gammel

Fra 1. april kan det bli streik hvis ikke LO og NHO blir enige.

LO skriver i en pressemelding at de vil ta ut 23.000 medlemmer i streik fra mandagsmorgen hvis LO og NHO ikke blir enige i meklingen som skal foregå hos Riksmekleren i helgen.

I dag har LO krevd at den frivillige meklingen opphører. Det betyr at partene har fire dager på seg til å bli enige. Fristen løper fra midnatt torsdag og utløper ved midnatt natt til 1. april.

– Våre medlemmer skal ha en rettferdig andel av de verdiene de har vært med å skape. Vi har tatt ansvar i dårlige tider og vist måtehold i flere lønnsoppgjør på rad. Nå er det rom for kjøpekraftforbedring for alle og et ekstra lønnsløft for de lavest lønte, som i de siste årene har hatt den svakeste lønnsutviklingen av alle, sier LO-leder Hans Christian Gabirelsen i pressemeldingen, og føyer til: – Vi har alltid som mål å bli enige, men er også forberedt på streik, om det blir nødvendig.

Det skriver FriFagbevegelse.

Disse kan bli tatt ut i streik i Narvik

Nettstedet lister opp bedrifter som kan bli omfattet av en streik.

For Narvik sin del gjelder det Nikita Hair avdeling Narvik Amfi, Schenker AS avdeling Narvik, Rema Distribusjon Norge AS og Statkraft Energi Skjomen kraftverk.

Kommentarer til denne saken