Gå til sidens hovedinnhold

Vårt demokrati – en verdig markering av 22. juli

Vi vil bekjempe hat og fordommer. Vi er et demokrati og vil framelske kjærlighet, solidaritet, tillit, rettferdighet og være et medmenneske.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Dette ble uttalt av politikere og andre under markeringen. Jeg er glad for å leve i et land med slike holdninger.

En skulle tro at disse holdninger avspeiles i lovverket. Men gjør de det? Nei, ikke i innvandringsloven. Det er politikere som har vedtatt den, og UDI og UNE som forvalter den. Loven gis ikke mye rom for skjønn, heller ikke for rettferdighet og medmenneskelighet.

Den unge syreren flykter fra krig og terror. Han lærer seg norsk, tar videregående opplæring, får fast jobb som håndverker, har respekt for dette landet, følger norske lover og regler, får norsk statsborgerskap.

Men han lengter etter ektefellen og erfarer at det er svært vanskelig å bli forenet, og saksbehandlingstiden er nesten uutholdelig lang. Innvandringsloven gir ikke mye rom for skjønn, heller ikke for rettferdighet og medmenneskelighet, slik vi ønsker det i vårt demokrati.

Kommentarer til denne saken