Vegard (23) om profflivet og resultatene som har uteblitt: – En mental og fysisk prøvelse

Tungt: Vegard Johnsen legger ikke skjul på at det har vært noen tunge måneder.

Tungt: Vegard Johnsen legger ikke skjul på at det har vært noen tunge måneder. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Vil lære av den tunge perioden.

DEL

Vegard Johnsen (23) publiserte i helgen et innlegg på sin egen nettside, med navnet «Skisatsinga - en mental og fysisk prøvelse». I innlegget tar han for seg sin egen skisatsing, og forteller om hvorfor resultatene i skisporet hittil har uteblitt.

Johnsen omtaler rennene han gjennomførte i Norge og Finland i November som skuffende.

– Det kan enkelt beskrives som listefyll langt nede på resultatlistene når jeg heller vil klatre gradvis andre veien.

Les også:

Opp- og nedtur

Videre skriver han om gode vår- og sommermåneder med positiv utvikling. Johnsen skriver at han la om treningen denne sesongen for å forhindre overtrening og sykdom.

– Jeg går igjennom treningsdagboka for øyeblikket, jeg evaluerer og den viser ikke en eneste dag ute av trening siden jeg ble frisk etter kyssesyken forrige vinter i oppkjøring frem mot ny sesong, skriver han på egen nettside.

Problemene denne sesongen, og forrige sesong, skal ha oppstått like før konkurranser. Kroppen skal ha respondert dårlig på de siste, intensive øktene før renn.

– Etter skirenn kommer virusene og infeksjonene i systemet på løpende bånd snikende etter hverandre og jeg mister kontinuitet i treninga, dreper meg selv på selve skirennene helsemessig når jeg tror jeg står frisk på startstrek, jeg mister rennhelger, konkurranseerfaring, treningsdager og blir tvunget til å legge meg ned og vente til at kroppen føles frisk og klar for oppstart igjen...

Les også:

Vil slå tilbake

Videre skriver langrennsløperen at han ønsker å slå tilbake mot kritikerne.

– Jeg registrerer også at noen mener at «sykdomskortet» og unnskyldningene er brukt opp etter fjorårets sykdomssesong og at det ikke er «vel anvendt» bruk av sponsormidler fra næringslivet på en skiløper som sliter med å komme seg topp 100 i Norge!

– Det ska jeg ærlig innrømme er litt frustrerende å høre men mest motiverende! Penger og støtte til skisatsinga er heller ikke noe som bare har ramla ned i postkassa over natta... Det e noe som jeg og makker Ole har vært ute i markedet og jobbet for som med alt annet.

Nå, i den tunge perioden, er han opptatt av å ikke gå i hi, men vise å «vise ansikt», som han skriver.

Skiløperen poengterer at han har skaffet sponsormidler til å leve som en proff utøver – uten å kunne vise til resultater.

– De fleste andre gjør det motsatt, så kritikk må jeg tåle å høre!

Første på agendaen er å avslutte antibiotikakuren han går på. Deretter ønsker han å få skuta på rett kjøl.

– Når jeg får kontroll på dette er jeg klar til å gi mitt beste på lokale renn, norgescup og NM på nyåret og gå masse skirenn ut en lang vintersesong og forhåpentligvis snu mønstret og skuta på rett kjøl.

Send inn tekst og bilder «

Del din sportsopplevelse med oss - som rapporter fra kamper og arrangementer!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken