Gå til sidens hovedinnhold

Vekterne varsler opptrapping av streiken

Artikkelen er over 1 år gammel

Parat vil fredag varsle Riksmekleren om en opptrapping av vekterstreiken. Dermed kan flere vektere gå ut i streik fra onsdag i neste uke.

– Vi kommer til å varsle Riksmekleren i løpet av dagen om en opptrapping fra Parat fra onsdag i neste uke, sier arbeidstakerorganisasjonens forhandlingsleder Lars Petter Larsen til NTB.

Onsdag gikk 383 Parat-medlemmer og 420 medlemmer i Norsk Arbeidsmandsforbund som jobber i Avarn Security og Securitas, ut i streik. Det skjedde etter at arbeidstakerne ikke kom til enighet med arbeidsgiverorganisasjonen NHO Service og Handel.

Larsen vil ikke gå inn på hvor mange nye Parat-medlemmer som tas ut i streik før de har varslet Riksmekleren. Varselet må sendes inn før klokken 15.30 fredag for at vekterne skal kunne tas ut i streik fra onsdag i neste uke.

Les også:

Les også

Hadde ikke trodd det ble streik: – Det er helt uvirkelig

Vil skjerme luftfarten

Også Norsk Arbeidsmandsforbund sier at de kan komme til å varsle Riksmekleren om en opptrapping av streiken.

– Vi har møte i streikekomiteen og tar en endelig beslutning fredag. Utgangspunktet er å varsle fredag, med opptrapping onsdag, sier forbundsleder Anita Johansen.

Streiken som startet onsdag, omfatter blant annet billettkontroller, kjøpesentre, resepsjoner, mobil- og områdevakthold over hele landet, men sterkest i østlandsområdet, opplyser Parat.

Parat organiserer også ansatte innen luftfarten, og vil skjerme den kriserammede næringen den første tiden av vekterstreiken.

– Vi skal i første omgang ikke ramme luftfarten under opptrappingen av streiken. Vi skal heller ikke ramme andre arbeidstakere som kan bli permittert, sier Lars Petter Larsen.

Markering ved Securitas

Fredag formiddag holdt streikende vektere en markering utenfor hovedkontoret til Securitas i Oslo.

– Samholdet er godt, og vekterne er klare for å kjempe for en økning av natt- og helgetillegget, sier Larsen.

Han understreker at arbeidstakerne er enige med NHO Service og Handel om totalsummen av penger i oppgjøret.

– Det vi er uenige om, er fordelingen. Vi ønsker at litt av pengene skal brukes til å heve natt- og helgetillegget med to kroner i timen.

Ingen nye sonderinger

Mekler Edvard Os sier til NTB at han foreløpig ikke har kalt inn partene til nye sonderinger.

– Men jeg vil ikke utelukke at det kan bli aktuelt senere, sier han.

Kommentarer til denne saken