Skiskyttergruppa i Bjerkvik IF arrangerer lørdag KM normalprogram i skiskyting. Det er påmeldt i underkant av 50 løpere.

En av utøverne publikum ikke får se på hjemmebane er klubbens sikre medaljekort, Martine Sofie Skog. Hun har hatt en utfordrende vinter med sykdom. Til tross for det ble det NNM-titler i langrenn.

Korona og kyssesyke

Først fikk Skog korona. Det neste var kyssesyke. Begge kan være tøff å håndtere for de som presser kroppen hardt – idrettsutøvere som trener mye. Derfor har Martine Skog avsluttet årets sesong.

En som ikke har gjort det er juniorverdensmester Stian Fedreheim. Bjerkvik får besøk av en av deltakerne på årets junior-VM. Fedreheim var med på stafettlaget for Norge sikret seg tok gull i årets junior-VM i Soldier Hollow i USA. Samme utøver tok også 5. plass under ungdoms-OL i 2020. Fedreheim har besteforeldre i Vassdalen og kombinerer turen til Bjerkvik med påskebesøk.

For øvrig er det påmeldt flere hjemmeløpere i helgens kombinerte renn for de minste og kretsmesterskap for de store.

Syv stykker

Syv lokale løpere stiller til start. Oda Josefine Skog (klasse Mini B), Isabell Kristiansen Forshaug (Mini A), Peder Kornelius Kristoffersen (Mini A), Nora Hennie Skog (Jenter 13-14), Mathias Kristiansen Foshaug (Gutter 13-14), Mona Danielsen Holmer (Jenter 15-16) og Andrea Sofie Kristoffersen (Jenter 15-16).

Dette er en kretscup for utøvere fra 13 år til og med senior. I klasse jenter 13–14 er det avgjort. Her blir vinner av gul trøye Astrid Helene Leiråmo fra Målselv, mens Nora Hennie Skog blir nummer to. Nora blir også vinner av skytetrøya (den som har skutt best gjennom sesongen utenom vinner av gultrøya).

I klasse Jenter 15–16 år er vinner av gultrøya Martine Sofie Skog, etter å ha vært ubeseiret i alle renn. Mona Danielsen Holmer er på andreplass foran finalen mens Andrea Kristofersen er nummer fem. Her blir Mona mest sannsynlig toer sammenlagt.

Det blir derimot kamp om skytetrøya i denne klassen. Stella Heim fra Tromsø leder med ett poeng foran Danielsen Holmer, så lørdagens renn blir avgjørende for hvem som stikker av med den prestisjetunge trøya.