– Årets ritt byr på en spennende miks av ryttere. Her får publikum se en blanding av de beste lagene i verden, og sterke internasjonale og norske utfordrere, sier Arctic Race-sjef Knut-Eirik Dybdal.

Nederlandsk spurtfenomen

Totalt 20 lag fra hele verden skal i fire intensive dager konkurrere om de ulike trøyene gjennom det spektakulære landskapet i Lofoten, Vesterålen og Ofoten, før det hele skal avgjøres i Narvik.

Den nederlandske sykkelkometen Mathieu van der Poel i Corendon-Circus, kommer for å forsvare sine to etappeseire fra 2018.

– Van der Poel er et av sykkelsportens mest spennende navn for tiden. I februar ble han verdensmester i sykkelcross, men han gjør det også svært bra langs landeveien, skriver Arctic Race i en pressemelding.

Boasson Hagen på laget

I år vil han få sterk konkurranse fra ryttere i åtte Tour de France-lag. Et av dem er Dimension Data som har Edvald Boasson Hagen i stallen.

De øvrige syv lagene som også stiller i Tour de France er Astana, Katusha-Alpecin, Jumbo-Visma, Cofidis, Arkéa Samsic, Total Direct Énergie og Wanty – Groupe Gobert.

Etappene i Arctic Race of Norway 2019

Årets utgave av Arctic Race of Norway starter 15. august, og har følgende etapper:

15. august: Å-Leknes. 182 km

16. august: Henningsvær-Svolvær. 168,5 km

17. august: Sortland-Melbu (Storheia). 176,5 km

18. august: Lødingen-Narvik. 166,5 km