Sitatet i ingressen har undertegnede hørt X antall ganger opp gjennom årene. Kanskje er det sant for noen, kanskje er det sant for deler av året.

Men kom ikke her og si at det ikke skjer noe i Narvik nå.

Vi har nettopp lagt bak oss en folkefest uten like. Folk tok til gatene for å få med seg Arctic Race of Norway og samtidig vise hele verden at vi kan lage fest. Tusenvis av mennesker fra hele Nord-Norge var ute langs løypa og i sentrum av Narvik forrige helg. Det var viktig for kampen om å få et VM i alpint til byen. Disse bildene ble sendt til over 190 land og millioner av mennesker.

Dét er god Narvik-reklame!

Vi er skikkelig gode på og samles når det virkelig gjelder. Vi har eksemplet med dugnadsånden som ble vist i Narvikfjellet i 2017. Da holdt NM på å snø bort, men folk jobbet døgnet rundt for å få alt på stell. Hva endte vi opp med? Et fantastisk arrangement der TV-bildene har blitt kringkastet verden over. TV-bilder som har vært med å påvirke. TV-bilder som har gjort at vi nå er nasjonal søkerkandidat til et VM.

Dét er god Narvik-reklame!

Da hele Nord-Norge møttes på Torget i Narvik sentrum for å overvære overleveringen av VM-søknaden i mars i fjor. De offisielle tallene viser at over 10.000 møtte opp. Vi gikk sammen og sendte et voldsomt budskap. Vi er klare for fest. Vi støtter opp om det som skjer og alle som ønsker å opprette noe. Vi løfter frem de gode og elleville ideene. Vi tror på vekst i nord.

Dét er god Narvik-reklame!

Og det er nå folkens. Det er nå alle som én må finne frem til denne fellesskapsfølelsen igjen. Vi trenger mer og samles om i Narvik. Fredag er det duket for Haikjeften-festivalen. Det er for første gang i min levetid at vi har en sommerfestival i Narvik.

En sommerfestival – i Narvik!

En idé som ble til da 10.000 sto rundt Dama på Torget i mars i fjor. Nå må vi som var i sentrum da, ta turen til Bromsgårdparken nå. La oss fylle parken. Vi var 10.000 i sentrum den marsdagen i fjor, da klarer vi 5000 i Bromsgårdparken i august. La oss løfte frem de som vil skape liv og aktivitet i Narvik. La oss løfte frem Stein Hjertholm og co. som tør å satse i byen vår.

La oss alle gå sammen og sørge for at dette blir tidenes fest. La oss alle gå sammen og støtte opp om festivalen, slik at den blir en suksess. For hva skjer da?

Den kommer tilbake. Det trenger vi i Narvik.

Dét er faktisk god Narvik-reklame det og!

Regner med å se deg i Bromsgårdparken i helga. La oss lage en ny fest for historiebøkene sammen.