Vi ser problemet. Ankenes er ingen byskole

Med flyttingen av 8. trinnet inn til byen som en “midlertidig” løsning, kan du forvente deg å se politikere om 2-3 år argumentere med at flyttingen av ett trinn fra Ankenes har vært en suksess, uavhengig av om det er en suksess eller ei, og at det derfor ikke noe grunn for å beholde ungdomstrinnet på Ankenes i det hele tatt.

Med flyttingen av 8. trinnet inn til byen som en “midlertidig” løsning, kan du forvente deg å se politikere om 2-3 år argumentere med at flyttingen av ett trinn fra Ankenes har vært en suksess, uavhengig av om det er en suksess eller ei, og at det derfor ikke noe grunn for å beholde ungdomstrinnet på Ankenes i det hele tatt.

Av
DEL

Leserbrev14. mai vedtok kommunestyret i Narvik å flytte 8. trinn ved Ankenes ungdomsskole til den nye Narvik ungdomsskole fra og med høsten 2020. Argumentet var at man ønsket å gjøre plass til 7. trinn på barneskolen fra nedslitte lokaler på “storskola” i påvente av en avgjørelse om hva som skal skje med det gamle skolebygget. Dette var mot rådmannens innstilling som var å flytte deler av dagens modulskole som brukes som midlertidig ungdomsskole i Narvik til Ankenes. Rødt sammen med Senterpartiet og Fremskrittspartiet var de eneste som stemte for rådmannens innstilling.

Til Fremover uttalte KrFs Boy Arne Buyle at “På Ankenes kan de aller fleste stå hjemme og spytte over til LKABs Kai 5 inne i sentrum. Det er ikke langt inn til den nye ungdomsskolen som snart er ferdig bygget.” Dette er en overdrivelse så stor at man skulle tro Buyle var en erke-narviking fra enten Oscarsborg eller Framnes og ikke fra ei lita bygd innerst i Beisfjorden. Ankenes er kanskje ikke en bygd som Beisfjord, men man kan hvertfall ikke spytte over til Kai 5 fra Ankenes!

Ankenes skole har et elevtall på i snitt 60-70 elever pr trinn på ungdomstrinnet, og langt fra alle bor på Ankenes. Alle som bor i gamle Narvik kommune sør for Beisfjordbrua sokner nemlig til ungdomstrinnet på Ankenes. Dette inkluderer Skjomen (som mistet sitt ungdomstrinn for over 10 år siden) og Vidrek. Begge disse bygdene ligger nærmere Ballangen enn Narvik sentrum. Hva har man tenkt å gjøre med disse elevene? Skal de også busses inn til den nye “monsterskola” i byen? Det er ikke klokt å skulle busse alle disse elevene unødvendig langt istedenfor å la de fullføre sin grunnskoleutdannelse på Ankenes, hvor man veldig enkelt kan legge til rette for dem. Ankenes skole har betydning for lokalmiljøet på Ankenes!

LES OGSÅ:

Dette var heller ikke et tema da ungdomsskolen på Ankenes ble totalrenovert for 15 år siden. Istedenfor å busse elevene rundt om i byen, ble de puttet i provisoriske klasserom i deler av bygget som ikke var egnet til formålet og med sagspon og betongstøv i gangene. Modulskolen ville gitt langt bedre klasserom i dag enn det disse elevene brukte for 15 år siden. Hva er det som har endret seg så mye siden da, som gjør at man nå heller skal flytte på elevene for “å ivareta elevene og gi dem best mulig læringsmiljø”? Svaret er kjempe enkelt. Kommunen har akkurat bygget en ny ungdomsskole i byen med plass til over 200 flere elever enn det er behov for. Tilfeldigvis har ungdomstrinnet på Ankenes rett under 200 elever.

Rødt stemte imot 650 alternativet fordi vi fryktet en nedleggelse av ungdomstrinnet ved enten Ankenes eller Bjerkvik med dette alternativet. Med flyttingen av 8. trinnet inn til byen som en “midlertidig” løsning, kan du forvente deg å se politikere om 2-3 år argumentere med at flyttingen av ett trinn fra Ankenes har vært en suksess, uavhengig av om det er en suksess eller ei, og at det derfor ikke noe grunn for å beholde ungdomstrinnet på Ankenes i det hele tatt. Fordi som alle vet, Ankenesværingene er verdensmestere i spytting. De spytter lett mange mil!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags