Vi stiller oss bak anleggsbransjens anbudskrav til Hålogalandsveien

INNLEGGSFORFATTER: Terje Bartholsen.

INNLEGGSFORFATTER: Terje Bartholsen. Foto:

Av

Evenes Arbeiderparti støtter fullt ut kravet fra anleggsbransjen om at anbudet må deles opp, slik at flere norske bedrifter kan delta i konkurransen, skriver ordfører og Ap-leder i Evenes, Terje Bartholsen.

DEL

MeningerEvenes har i likhet med resten av regionen sterke interesser i at utbygging av Hålogalandsveien skal komme i gang snarest mulig. Veien skal gå gjennom hele vår kommune og har innvirkning på det meste som skal skje av utvikling her.

Det gjelder både flyplassområdet, veiløsning gjennom Bogen, rassikring under Stortinden, fremkommelighet for vogntog i Dragvikbakken og ikke minst trafikksikkerheten både gjennom vår kommune og i regionen for øvrig.

Men overordnet er Hålogalandsveien først og fremst en særdeles viktig forbindelse for å knytte Lofoten, Vesterålen, Ofoten og Sør-Troms sammen.

Det er betydelige godsmengder som transporteres i denne tett befolkede regionen, med tilknytningen til jernbanen i Narvik som spesielt viktig.

Det haster med å få dette arbeidet i gang. Evenes Arbeiderparti støtter fullt ut kravet fra anleggsbransjen om at anbudet må deles opp slik at flere norske bedrifter kan delta i konkurransen. Dette er særlig viktig i ei tid da man må gjøre alt som er mulig for å motvirke arbeidsledighet.

Vi er trygge på at våre representanter på Stortinget vil følge opp denne saken for å sikre veiutbygginga og samtidig viktige norske arbeidsplasser i anleggsbransjen.

Samtidig er det avgjørende viktig at hele Hålogalandsveien fra Snubba i Evenes til både Sortland og til Harstad bygges ut som et sammenhengende veiprosjekt for å utløse potensialet dette gir for ny vekst og effektiv samferdsel i en stor region.

Les også:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags