Her reddes mannskapet fra fregatten

137 personer var om bord da KNM «Helge Ingstad» og tankbåten TS Sola kolliderte torsdag morgen. Video: Redningsskøyten K. G. Jebsen II/Redningsselskapet

Artikkelen er over 1 år gammel

137 personer i KNM Helge Ingstad måtte reddes ut etter kollisjonen natt til torsdag.

DEL

VESTLANDET:Bergensavisen: Mens det fortsatt var nattemørkt, måtte hele besetningen på fregatten KNM Helge Ingstad evakueres fra det kollisjonsskadde fartøyet.

Kort tid i forveien hadde den militære fregatten kollidert med råoljetankeren Sola TS kolliderte utenfor Stureterminalen i Øygarden.

Dramatisk

Det var 137 personer om bord på KNM Helge Ingstad, og åtte av disse som er lettere skadet etter kollisjonen.

127 personer ble fraktet over i en slepebåt, mens ti ble igjen på fregatten en stund, men de ble etter hvert også evakuert.

Øverst i artikkelen kan du se Redningsselskapets video fra evakueringen.

Alle ble hentet med busser fra Haakonsvern som tok hånd om de evakuerte.

– 127 personer ble evakuert fra fregatten i en slepebåt. Åtte av disse er skadet i form av kuttskader og sjokk, ikke alvorlige skader, opplyser operasjonsleder Morten Rebnord ved Vest politidistrikt.

– De får alle behandling, sier oberstløyntnant Ivar Moen, som er pressetalsmann for Forsvaret.

Berging av fregatten

KNM Helge Ingstad har en stor flenge i skroget og ligger inntil land i Nordre Sandvika, nord for Sture.

– Vi gjør alt vi kan for å berge fartøyet, sier Moen.

Fregatten fikk slagside etter sammenstøtet og tok inn mye vann. Nødetatene jobbet ut ifra en fare for at skipet kunne synke. Men ved 0930-tiden torsdag morgen vurderte redningsmannskapene at det ikke lenger var fare for at fregatten skulle synke.

– Det jobbes med å stabilisere fartøyet og tømme den for vann for å få den vekk fra Stureterminalen. Det skal ikke lenger være fare for at den synker, men dette arbeidet vil pågå en god stund fremover. Det er stor skade på båten og den tar inn mye vann, sier varabrannsjef Frode Bødtker til BA.

Artikkeltags