Kjetil (46) fra Vidrek har skrevet manus til Netflix sin nye serie «Blodtur»: – Nå har jeg fått brukt ideer jeg har hatt i mange år

Kjetil Indregard (t.v) fra Narvik er med på å skrive manus til den nye Nettflix-serien "Blodspor". Han har utviklet serien sammen med Atle Knutsen. Her sammen med Ida Håndlykken Kverntrøm i Monster.

Kjetil Indregard (t.v) fra Narvik er med på å skrive manus til den nye Nettflix-serien "Blodspor". Han har utviklet serien sammen med Atle Knutsen. Her sammen med Ida Håndlykken Kverntrøm i Monster. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

«Blodtur» blir Netflix' neste norskspråklige satsing. Den beskrives som en «horrorserie med glimt i øyet».

DEL

Den amerikanske strømmegiganten slapp nyheten om den kommende serien under filmfestivalen i Berlin onsdag. Innspillingen starter i løpet av 2019.

– Serien blander horror og mørk, skandinavisk humor på en måte som garantert kommer til å glede seere over hele verden, sier Kelly Luegenbiehl som jobber med internasjonale originalserier i Netflix.

Det er selskapet Monster som skal produsere «Blodtur». Serien er utviklet av Kjetil Indregard og Atle Knudsen. Indregard har tidligere regissert og skapt serien «Maniac», mens Knudsen blant annet har regissert flere episoder av serien «Zombielars», skriver NTB.

Fra Vidrek

Kjetil Indregard er sønn til Martin Indregard fra Vidrek og forfatter Toril Brekke. Han er regissør og manusforfatter, og vokste opp på Vidrek. Han flyttet til Oslo da han var 16, og har siden bodd i hovedstaden. Han forsøker å komme til Vidrek om sommeren, men i år går det dessverre ikke.

– Jeg har visst lenge at serien skal gå på Netflix, men det har vært utrolig hemmelig og jeg har ikke hatt lov å si noe. Jeg visste at nyheten skulle komme i dag, men var likevel ikke forberedt. Her sitter jeg i en krok og skriver manus, og plutselig renner det inn meldinger og beskjeder. Det er veldig hyggelig, sier Indregard til Fremover.

Får brukt gamle ideer

Indregard og Atle Knudsen har jobbet med flere prosjekter sammen før, blant annet Jul i Svingen.

– Han begynte å jobbe i Monster og tok kontakt med meg og spurte om jeg ville komme å leke. Første prosjekt ble «Blodtur», forteller han.

Tanken er å filme alt på norsk med norske skuespillere.

Serien er en antologi, og blir som avsluttende grøssernoveller litt slik som «Twilight Zone».

– Jeg har et dokument med ideer som jeg har hatt siden jeg var 16–17 år gammel. Nå ser det ut som at en av ideene ender opp i første sesong av «Blodtur».

Han har aldri visst hva han skulle gjøre med ideene, og det har blitt flere og flere opp gjennom årene.

– I Norge har vi aldri laget noe ala «Twilight Zone», og for meg har dette vært en lekegrind med overskudd og moro.

Utrolig gøy

For 46-åringen er det utrolig gøy at Netflix likte hans gamle ideer og sa ja til å lage serien. Han har ikke fått noen dato for når det er planlagt lansering, men regner med det blir i løpet av neste år. Indregard vet ikke hvor mange land serien skal vises i, men håper det blir flest mulig.

– Manus er ferdig fra min hånd. Jeg har aldri før jobbet med Netflix, så det blir et nytt bekjentskap for meg. Det blir spennende å se hvordan de jobber og å stikke foten i et basseng jeg aldri har vært i før, sier Indregard til Fremover.

Tittelen «Blodtur» speiler litt på at det er en blåtur.

– Det er en reise inn i det ukjente som fort kan bli blodig, forklarer han.

Lever av å være manusforfatter

Han har i mange år jobbet som frilanser, men er nå ansatt i Monster.

– Jeg har vært frilanser nesten hele livet, og da kommer det plutselig en haug med penger og så går det halvt år uten inntekt. Det er trygt å ha fast inntekt når man har boliglån og to barn, innrømmer 46-åringen.

Han har flere andre prosjekter på gang, men kan ikke si noe mer om de akkurat nå.

– Blir det flere bøker?

– Jeg har ikke kapasitet til å skrive bok, i alle fall ikke det første året. Mamma får skrive romanene enn så lenge, sier han og ler.

Moren Toril Brekke ga nylig ut en ny roman «Kobrahjerte».

Lang karriere

Indregard var regissør for Hotel Cæsar i 1998, og gikk over til å bli manusforfatter for serien. Indregard skrev manus til 370 episoder av Hotel Cæsar.

Han har skrevet manus til flere filmer, og er forfatteren bak de populære bøkene og TV-serien om Linus i Svingen.

Han har også skrevet manus til ungdomsserien ORPS på NRK, manus til flere episoder av «Helt perfekt» og var co-forfatter til «En for væra som en er» på Nationaltheatret i 2014. Han var også co-forfatter på manus til «Maniac» på TV2. For å nevne noe.

Kjetil Indregard har skrevet flere bøker, blant annet tre bøker om Linus i Svingen. Han har også hatt en rekke regissørjobber som «Kongsvik ungdomsskole», «Helt perfekt», «Kongsvik videregående» og «Maniac».

Søskenbarn sto bak Lilyhammer

46-åringen er ikke den første i sin familie som lager TV-serie for Netflix. Søskenbarnet hans er Anne Bjørnstad. Hun vokste opp i Bærum, men hadde Vidrek som sitt sommerparadis. Bjørnstad fikk ideen til Lilyhammer sammen med mannen sin Eiliv Skodvin.

Artikkeltags