Viktige næringsveier må tilbakeføres til staten

Kassandra Petsa

Kassandra Petsa Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Fremskrittspartiet i Nordland er ikke enige i at fylket skal ha ansvar for viktige næringsveier, herunder fylkesvei 17 som er Norges lengste fylkesvei. Vi har helt siden 2010 jobbet for at denne strekningen og andre viktige næringsveier skal tilbakeføres til staten.

Etter at fylket overtok 2500 km vei fra staten i 2010, har etterslepet på vedlikehold økt fra 7 mrd. til 9 mrd. kroner. Dette viser at Fremskrittspartiets spådom om at fylket ikke ville klare å ta de utfordringene som lå i forvaltningsreformen, var riktige.

Fylkeskommunen har ikke igangsatt ett eneste veiprosjekt av betydning på fylkesveiene etter forvaltningsreformen. Det er riktignok igangsatt ett prosjekt på Fv. 17 i Lurøy, men dette er finansiert med øremerkede rassikringsmidler fra staten.

Fremskrittspartiet vil prioritere de viktigste næringsveiene i fylkeskommunens budsjetter og fortsette arbeidet med at staten skal overta ansvaret for disse veiene.
Høyeste prioritet i tillegg til Fv17 har følgende fylkesveier: Skillebotn – E6, Utskarpen – Mo i Rana, Bogen – E6 Tømmerneset, Myre – Sortland og Fiskebøl – Andenes.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken