Vil at du skal pynte med ski til sykkelrittet

I GANG: Fra venstre: Trond Solberg, Lars Norman Andersen, Svein Erik Kristiansen, Iris Bartholsen, Jon Arne Østvik, Vigdis Bogholm, Gaute Skoglund og  Hans Herman Henriksen

I GANG: Fra venstre: Trond Solberg, Lars Norman Andersen, Svein Erik Kristiansen, Iris Bartholsen, Jon Arne Østvik, Vigdis Bogholm, Gaute Skoglund og Hans Herman Henriksen Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

ARN Narvik er i gang med arbeidet.

DEL

Den siste etappen er søndag, men også lørdag blir det aktivitet i Narvik i form av den såkalte Race Village, hvor det skal være blant annet kulturinnslag.

– På Rådhusplassen blir det en markedsplass der de lokale partnere kan profilere seg, sier prosjektansvarlig og daglig leder Iris Bartholsen.

Utelivets samarbeidsselskap, Utelivscompaniet, har startet planleggingen for helgen.

Arctic Race har to ganger tidligere vært i Narvik. I år blir spesielt passasjen over Hålogalandsbrua bemerkelsesverdig. Som i 2015 blir det tre runder inne i Narvik by, før målgang.

For at det hele skal bli best mulig avviklet er arrangørene avhengige av frivillige, noe også prosjektlederen minner om.

– Vi trenger mange frivillige, både som løypevakter og til andre oppgaver, og vil komme med mer informasjon om hvor man kan melde seg til dette, sier Bartholsen.

Daglig leder i Arctic Race of Norway, Knut Eirik Dybdal, er også styremedlem i Alpin VM 2027 AS. Det er ikke tilfeldig at årets avslutningsetappe blir lagt til Narvik. Byen skal nemlig vises litt ekstra fram inn mot et mulig VM.

– Vi skal vise frem entusiasmen som er her, og at vi i Narvik og Nord-Norge mestrer å ta imot og legge til rette for store internasjonale arrangement. For å få interessante TV-bilder å sende ut i verden tenker vi annerledes i år enn i tidligere år, skriver ARN Narvik.

Til tidligere utgaver av sykkelrittet har mange gjerne pyntet med malte sykler. I år ønsker arrangørene en annerledes vri.

– Vi håper som alltid på godt vær, men ønsker samtidig å oppfordre næringsliv og beboere til å finne frem skiene i august. Pynt som om det er VM alpint i byen. La verden få se hva vi får til. Tenk for noen TV-bilder det kan gi om publikum står i bakkene opp mot Skistua med ski og skiklær. Vi tar imot alle gode idéer med åpne armer, sier Bartholsen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken