Gå til sidens hovedinnhold

Vil du være med på å skrive historie?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I følge nettstedet Pollofpolls.no, som samler og analyserer norske meningsmålinger, har Rødt et gjennomsnitt på over 5,2% i juni på landsmålingene. Får Rødt minst 4,0% ved valget 13. september, vil Rødt få en rekke distrikts- og utjevningsmandater og med dette skrive historie.

Den siste målingen i juni fra InFact for Nordland, gir Rødt 6,1%. Det er fortsatt et lite stykke opp til direktemandat, men framgangen på 1,2% fra mai-målingen viser sammen med andre målinger at Rødt er i støtet. Fortsetter fremgangen fram mot valget, vil Rødt være med på å slåss om et direktemandat i Nordland. Ut i fra denne målingen mangler Rødt kun 1,2% for direktemandat Uansett, med tilsvarende valgresultat og Rødt over sperregrensen på 4,0% på landsbasis, vil det være en solid sjanse for at Geir Jørgensen, Rødts førstekandidat i Nordland, blir stortingsrepresentant for Nordland.

Rødt har vist seg som et parti å stole på. Nylig, i forbindelse med mistillitsforslaget mot byråd Lan Marie Berg (MdG) i Oslo, forholdt Rødt seg til sitt prinsipielle syn om å behandle alle byråder etter samme standard uansett hvilket parti denne byråden kom fra. Rødt og flertallet i bystyret i Oslo mente at byråden ikke hadde overholdt den utvidete informasjonsplikten hun hadde i forbindelse med overskridelsene på 5,2 milliarder kroner i den såkalte vannforsyningssaken. På tross av at Rødt har samarbeidet med byrådet og under et enormt press fra disse partiene i byrådet, holdt Rødt fast på sitt prinsipielle standpunkt og stemte for mistillit mot byråden. Befolkningen skal vite at Rødt etter valget står for det partiet sier før valget.

Geir Jørgensen sitter i dag i komité for næring i fylkestinget for Nordland. Småbonden, den tidligere fiskeren og reisesekretæren for Naturvernforbundet, er en slik representant du kan stole på.

Vær med på å skape historie og stem Geir Jørgensen inn på Stortinget 13. september.

Din stemme kan avgjøre!

Kommentarer til denne saken