Gå til sidens hovedinnhold

Vil gjøre fylkets ferjer til null- og lavutslippssamband

Artikkelen er over 1 år gammel

– Vi vil nå arbeide for å gjøre alle våre 23 fergestrekninger i Nordland til null- og lavutslippssamband. Bærekraft og miljøhensyn må stå sentralt i alt vi gjør, ikke minst for den videre utviklingen av turist- og opplevelsesnæringen i Nordland, sa fylkesrådsleder Tomas Norvoll (Ap) da han åpnet Saltenkonferansen i dag.

– For to år siden lanserte vi ideen om at fylkeveg 17 skal bli et utstillingsvindu for det norske bærekraftige reiselivet. Vi bestemte at vi skal bytte ut alle dieselferjene her med null- og lavutslippsferjer. I januar i år kom nyheten om den grønneste ferjekontrakten i Nordland noen sinne. Ferjen som skal gå mellom Tjøtta – Forvik vil redusere bruken av diesel med 800 000 liter. Og redusere CO2-uslippene med 2200 tonn i året. Det tilsvarer årlig utslipp fra om lag 1000 biler, sier Norvoll i ei pressemelding.

– For 14 dager siden slapp vi nyheten om at sambandet mellom Horn og Andalsvåg blir den første helelektriske ferjestrekningen i Nordland.

– Nå utvider vi miljøambisjonen til å gjelde alle fergestrekninger i Nordland, sier Tomas Norvoll, og legger til at Nordland fylkeskommune med alle sine hurtigbåter, ferger og busser en av de virkelige store reiselivsaktørene i Nordland, utdyper han.

Kommentarer til denne saken