Gå til sidens hovedinnhold

Vil ha reiselivslinje i Narvik

Høyre og MDG foreslår å opprette et tilbud for salg, service og reiseliv ved Narvik VGS.

Mandag gikk startskuddet for årets siste fylkestingsmøte, som finner sted digitalt. Innen torsdag er omme, skal de blant annet ha vedtatt skoletilbud ved videregående skoler for de neste fire åra.

Mandag er de ulike partiene samlet til gruppemøter og komitémøter. Høyres fylkestingsgruppe vil fremme et forslag om å opprette ei linje for salg, service og reiseliv ved Narvik videregående skole. Også Miljøpartiet de grønne (MDG) vil ha linja i Narvik, samtidig som medier og kommunikasjon ivaretas.

Høyre vil ha reiselivslinje

– Både næringsliv, skolen og elever selv har ønsket denne linja velkommen, kommenterer Narviks Marianne Dobak Kvensjø (H) i ei pressemelding.

Høyre reagerer sterkt på at fylkesrådet har valgt å overse innspillene om å nettopp starte ei reiselivslinje i Narvik. Dobak Kvensjø argumenterer med at Narvik VGS har påpekt at det ikke medfører nye investeringer å starte et slikt tilbud.

– Vi vet at reiseliv er en voksende næring i narvikgregionen. Opprettelse av dette tilbudet må ses i sammenheng med arbeidet som gjøres med å få VM i aplint til Narvik i 2027, sier Dobak Kvensjø i pressemeldinga.

Ap peker på regjeringen

Forslaget får gruppeleder for Arbeiderpartiet på fylkestinget, Mona Nilsen, til å reagere.

«Den dagen Høyres representanter klarer å reversere regjeringens kutt til Nordland, skal jeg vurdere å ta forslagene deres seriøst», skriver hun i en e-post til Fremover, og videre:

«Regjeringen har kuttet og kuttet i fylkeskommunale overføringer. Dette har gjort til at vi er nødt til å kutte i alle sektorer, også utdanning. Høyre sitter i Oslo og tar med den ene hånda – Høyre i Nordland later som de kan gi med den andre.»

Les også

Setter av milliardsum til skolene – deriblant Narvik VGS

Les også:

Vil redde medielinja

Forslaget fra Narvik VGS og Utdanningsforbundet har funnet gjenklang hos MDG. Hadde skoletilbudet i Narvik blitt som forslaget, ville medier og kommunikasjon inn som et programfag på studiespesialiserende linjer, slik som idrettsfag er i dag. MDG foreslår at medier og kommunikasjon ivaretas, og at det opprettes ei linje innenfor salg, service og reiseliv.

– Dette gir større valgfrihet til ungdommer i Ofoten, samtidig som det er behov for kompetansen i regionen, sier Sirianna Stormo Pettersen i MDG.

Hun mener opprettelsen av linja må ses i sammenheng med prosjekter som pågår i Narvik, som VM i 2027. Samtidig er det kommet flere læreplassgarantier i bransjen.

– Vi ser at tilgangen på læreplasser er på riktig vei, sier Stormo Pettersen, som mener det vil være uheldig for Narvik dersom vi ikke får linja i byen.

Les også:

Les også

Fylkesrådets skolekutt får Marianne til å reagere: – Fylkesrådet velger å ikke prioritere distriktene

Kommentarer til denne saken