Gå til sidens hovedinnhold

Vil sette ned forskuddspris på fergereiser

Artikkelen er over 1 år gammel

Stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, Åsunn Lyngedal fra Narvik, fremmet fredag forslag i Stortinget.

«Stortinget ber regjeringen sette ned forskuddsbeløpet for innbetaling til AutoPASS for ferge til 1.000 kroner», lød forslaget.

Staten har, i forbindelse med overgang til bruk av Autopass for betaling på ferge, stilt krav om at laveste forskuddsbeløp for personbiler er 3.600 kroner. Det betyr at ved forskuddsbetaling av 3.600 kroner, kan man få rabatt på 40 prosent på prisen.

Som et tiltak i forbindelse med koronakrisa, ble imidlertid laveste forskuddsbeløp satt til 1.200 kroner. Dette ble justert tilbake til 3.600 kroner 1. juli. Nå foreslås det altså at dette beløpet midlertidig settes til 1.000.

– For dem som er avhengig av ferger, og som har de laveste inntektene, vil det være viktig å få tilgang til rabatt uten å binde et så stort beløp. Dette er et viktig tiltak for alle kystdistriktene, slik at alle, uavhengig av økonomi kan gis tilgang til rabatt på fergeturen, heter det i forslaget.

Forslaget ble fremmet på vegne av også Kirsti Leirtrø, Ingalill Olsen, Fredric Holen Bjørdal, Ruth Grung, Øystein Langholm Hansen og Stein Erik Lauvås.

Åsunn Lyngedal sitter i næringskomiteen på Stortinget.

Kommentarer til denne saken