Det har blitt bedre etter at Bjerkvik og Gratangen stiller samarbeidslag i årets 5.-divisjon.

– Vi ønsker fotballtilbud også på denne siden av Narvik, sier Bjørn-Erik Fagerlirøen. Tidligere hadde nordsiden av Narvik, mange A-lag i fotball.

Stoltheten var nok Grovfjord og undertegnede var på Sletta da Bodø/Glimt ble nedsablet og sendt hjem til Bodø med 1–5 i bagasjen. Mens oransjetrøyene ligger nede med brukket rygg, er Bodø/Glimt Norges beste fotball-lag.

Bjerkvik og Gratangen

Bjørn Erik Fagerlirøen er en av initiativtakerne bak fotballtilbudet i Bjerkvik og Gratangen.

– Vi er flere tidligere spillere i området som syntes det var for galt at vi ikke hadde seniorlag, så vi har jobbet med å få hjulene i gang igjen. Planen var at ingen av oss skulle være med som trener, men siden vi ikke fikk noen til å steppe inn, så er vi med, forklarer Bjørn-Erik Fagerlirøen, som har om lag 22–25 spillere til disposisjon sammen med Svein Arne Henriksen.

– Halvparten av spillergruppa er under 19 år og holder god kvalitet, men treningsmessig er det ikke alle som følger treningene. Vi har vel aldri vært mer enn 16 spillere på plass på samme trening. Det forteller vel litt om nivået, utdyper Bjørn-Erik Fagerlirøen, som mener at samfunnet og fotballentusiasmen har endret seg stort de siste 20–30 årene.

– Nå er det mange som ønsker et tilbud, men de ønsker bare å være med når de har lyst og tid. Slik var det ikke før. Da var spillerne enten med eller ikke, sier han og tror at den tidlige satsingen i fotballklubber er roten til mye vondt.

– Det er for mye ambisjoner ute og går i de yngre lagene. De beste spillerne blir hentet til klubber i tidlig alder og dermed utarmer man lagene i distriktet.

Toppidrettsnivå

Samtidig er det flere spillere som tenker å spille på toppidrettsnivå i tidlig alder.

– Før de er voksen ser de at de ikke holder høyt nok nivå. Da flytter de hjem og avslutter fotballspillingen, mener Bjørn-Erik Fagerlirøen.

Stall: Martin Nikolaisen, Elias Bjørnå, Toralf Jæger Fagerlirøen, Nikolay Halvorsen, Gabriel Hoff, Isak Johansen, Oskar Klaussen, Mathias Lundberg, Hermann Markussen, Robert Møller Hansen, Amundsen Viljar, Mathias Henriksen, Tom Roger Markussen, Eirik Myrvang, Gaute Roaldsen, Mikkel Tollefsen, Anders Yttervik, Hans Christian Ingebrigtsen, Sondre Juliussen, Isak Larsen, Jakob Løyning, Casper Packer og August Wassbakk.