Gå til sidens hovedinnhold

Vindkraft og urkraft

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ja nu er det digitale folkemøtet i Ballangen overstått. Det var meget bra deltakelse fra ballangsfolket. Det er jo kjempeflott ... Men, men, men ... Hvorfor nevnte de ikke vindkraft? Og hvorfor var ikke samefolket representert? Vi har ei samisk forening i Ballangen som nu for tiden består av noen få medlemmer men der vi håper vi kan få flere.

Æ syns det er et stort problem i Narvik kommune at urbefolkninga skal ties i hjel. Vi må heller være stolt av vårt opphav og kjempe for dette. Æ funnet ut at æ har slekt i Ballangen ja samiske røtter. Og det gjør mæ kjempestolt. Så det va fint å flytte hit.

Det er så fint i Ballangen at det er nesten ingenting på Narvikhalvøya som kan måle sæ med dette. Men Narvik kommune har et problem. Bakteppet til alt dette snille er vindkraften. Ja, det må vi jo for all del ikke snakke om på et folkemøte! Æ finner dette meget merkelig da vindkraft vil ødelegge og påvirke innbyggerne i Ballangen sterkt. Vindkraft vil også forstyrre og ødelegge dyre og fugleliv.

Se på Frøya. Se på Haramsøya. Se hvordan de har ødelagt halve Trøndelagskysten og Vestlandet med dette svineriet. Og nu eter de seg oppover Nordland, Troms og Finnmark. Vi har nemlig vind. De største vindmøllene vi vil se i fremtiden er langt over 200 meter. For eksempel i Birkenes kommune er det planlagt sette opp monstermøller på 225 meter! Det er så vanskelig å forestille seg hvordan dette ville se ut på fjellene i Ballangen eller Skjomen.

Æ lar mæ ikke hysje ned for æ har virkelig satt mæ inn i disse sakene over mange, mange år. Så det viser seg at pengene går til utlandet. De fleste vindkraftverk er eid av kapitalsterke tyskere blant annet.

Naturen er det kjæreste vi har og vi må ikke godta flere ødeleggelser enn det som allerede er gjort. Store planer og vidløftige drømmer er en ting. Ødeleggelser og drap av fugler og hele bestander er en helt annen sak.

Æ har lagt merke til hvor glad Ballangsfolk er i naturen og fjellene. Det gir mæ håp, men vi må kjempe sammen!

Motvind Ofoten og Motvind Norge kjemper mot dette. Hundretusenvis av nordmenn og samer og andre folkeslag har fått nok av dette. Monstermøller med røde blinkende lys på toppen og en infernalsk lyd. Det kan forstyrre hele den skjøre balansen på fjellet. Dyrene blir tøvet av lyset og rypa flyr omtrent opp ned av dette. Til slutt dør alt ut. Og de hakker vingene av allslags fugl.

Er dette sånn vi vil ha det? Nei. Det sier vi i kor. Nei.

Kommentarer til denne saken