Den siste dansen

STO IKKE OG SÅ PÅ: Det unge publikummet var med på å gjøre Tungtvanns siste opptreden i Narvik til den beste de har gjort her i byen.

STO IKKE OG SÅ PÅ: Det unge publikummet var med på å gjøre Tungtvanns siste opptreden i Narvik til den beste de har gjort her i byen. Foto:

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Verdenshistoriens aller siste Tungtvann- konsert i Narvik liknet mer på et etterlengtet møte mellom gode venner enn en avskjed.

DEL

- Har dåkker det bra?

Poppa Lars, som sleit ut sine første saggebukser i en by over fylkesgrensa, imponerte med sin nasale vokalkunst da han entret scenen som førstemann, og stilte publikum akkurat det spørsmålet på svært troverdig Narvik- dialekt. Publikum svarte med et unisont «JA!». Og derfra gikk det bare en vei.

Beste Narvik- konsert

Tungtvann har besøkt Narvik flere ganger, men hevder selv at torsdagens opptreden i Lokstall 1 er deres beste her i byen. Den var også den aller siste konserten de gjør under navnet Tungtvann.

- Det var ei sinnsyk stemning her, og ei verdig avslutning, sier Jørg-1 og Jan Steigen til Fremover etter konserten. De er allerede et godt stykke inne i avslutningsturneen. Fjorten konserter gjenstår før Tungtvann tar et endelig farvel med publikum. Det skjer i Karasjok- sammen med TNT, av alle ting. Så langt har «den siste reise» vært en eneste lang serie med oppturer for de nordnorske hip hop-pionerene.

- Det har vært helt fantastisk overalt hvor vi har spilt så langt. Vi går liksom og venter på nedturen, men den kommer ikke!

Kommer tilbake

Historien om Tungtvann ender om kort tid. Men ingen av medlemmene har tenkt å pensjonere seg. Den eneste som definitivt har bestemt seg for å slutte å turnere, er Poppa Lars. Jørg- 1 ser ikke bort fra at han og Jan Steigen returnerer til byen, men da under konstellasjonen «Raggabalder», som lefler med reggae-relatert musikk.

- Da rappinga gikk fra å være en hobby til å bli en jobb, trengte jeg en hobby. Derfor startet vi «Raggabalder», som nå er i ferd med å bli en jobb. Så nå trenger jeg visst en ny hobby..

Ingen tristesse

Hvis vi holder oss til nåtiden, og torsdagens konsert, så vil nok mange blant det unge publikummet være enig med hovedpersonene på scenen i at det var ei fantastisk stemning i Lokstall 1. Tekstene til Tungtvanns slagere var det mange som kunne på rams, og hele salen ble med på å synge bursdagssangen til Jørg- 1. Både svært unge og litt eldre fans så ut til å stortrives, og kjemien mellom scene og publikum indikerte at det var bestevenner som møttes for siste gang, uten at tungsinnet tok noen av de besøkende. For Tungtvanns sceneshow maner til helt andre sinnstemninger enn vemod.

Artikkeltags