Fargerik festdag

Artikkelen er over 13 år gammel

Barnas dag på lørdag begynte bra - med solskinn, temperaturer på plussiden og ikke et vindpust. Barna hadde troppet opp i alle slags fargerike drakter til Barnas kostymetog.

DEL

Selv om det etter hvert skyet til, og det blåste opp litt, gikk det ikke ut over toget på noen som helst måte. Barn og voksne i alle aldre storkoste seg under det som skulle bli en praktfull jubileumsfeiring.

Flott
Barnas dag er ett av høydepunktene under VU, og lørdagens barnetog var tradisjonen tro en virkelig fargerik feiring.

– Du, kan æ få en ballong æ å? spør Eiril Rindstad da hun ser «ballongklovnen». Og ballong fikk den kanindrakt-kledde jenta, i likhet med mange av de andre barna som passerte ved det gamle OT-bygget.

Ingenting er som å se et titalls ballonger fly til værs - da er det sikkert og visst at det enten er Barnas dag eller 17. mai. Her i Narvik er kanskje åpningen av VU noe ansett som på høyde med selveste nasjonaldagen, om ikke mer.

Musikk
Den tradisjonelle VU-musikken med blåsere og trommer var selvfølgelig å høre for de mange til stede, og Rombaksmusikken ble aldri utslitt der de gikk fra en ende av byen til den andre, og trykket til med det de hadde på blåseinstrumentene. Det kan tenkes at de var noe andpusten da de kom fram til festplassen, hvor de endelig fikk en pust i bakken.

Mange av barna kom også til Haikjæften, hvor de var som fengslet i musikken på scenen.

Dette har vært en åpning i ren VU-tradisjon. I år er det femti år siden den aller første vinterfestuka, dere! Kom dere ut og vær med der det skjer videre i uka - nyt VU mens den er her!

Artikkeltags