På tross av mange tomme stoler torsdag ble det en minneverdig seanse med musikk komponert av Grieg og Schubert.

Kraftstemme

Harald Bakkeby Moes baryton-sang fylte salen uten problemer. Akustikken i kirkerommet hadde sikkert vært bedre egnet til akkurat denne konserten, men Moes sang klinget fint i kaféen uansett. Han er avslappet og sikker i fremføringene sine, og har nok sikkert enda mer ubrukt kraft i stemmen, men hadde han brukt den ville han overkjørt Anna Shumilovas følsomme pianospill.

Religiøse toner

Verkene og tekstene som var utvalgt sørget for en rød tråd. Fra første stunds "Jesus din søte forening å smake" til "Ave Maria" og til slutt "Herre Gud ditt dyre navn og ære" ble det krydret med religiøse toner og tekster, for det meste fra Edvard Grieg og Franz Schubert. Konsertens struktur oppleves derfor som helhetlig og trygg.

Stående applaus

Anna Shumilova fikk også to solo-innslag, begge fra Holbergsuiten av Grieg, og Shumilova viser fenomenal presisjon og følsomhet, kanskje spesielt på den tidvis svært vekslende Rigaudonen fra opus 40. Tross litt lavt antall besøkende til denne lunsjkonserten ble duoen belønnet med stående applaus. Moe og Shumilova så ikke ut som de forventet slik respons, og ga et ekstranummer som takk. Etter konserten tok de seg tid til kaffe i salen, hvor de hygget seg med flere av de fremmøtte, og satte med det et fint punktum på en avslappende konsert.