Gå til sidens hovedinnhold

Fin sang om Yebo

Artikkelen er over 14 år gammel

Geirr Lystrup med musikere og Narvik skolekors aspirantkor tok publikum med seg til Sierra Leone. Der bor det ei jente som heter Yebo.

«Sangen om Yebo» er skrevet av Geirr Lystrup, og handler om ei seks år gammel jente som bor i landsbyen Mabongisseh i Sierra Leone. Hun lever et ganske annet liv enn barn i Norge, og vi får et innblikk i hvordan det er å leve i et U-land, sett fra barneøyne.

Elfenbenskysten

Forestillinga starter med at vi møter Kouame fra Elfenbenskysten. Han har med seg pil og bue, og viser oss at den har andre bruksområder enn det mest kjente, når han gjør den om til ei slags munnharpe.

Inkluderende

Senere kommer Geirr Lystrup på scenen, og sammen med barna i Narvik skolekor, forteller han historien om Yebo gjennom sang og musikk. Publikum blir invitert til å være med, og Lystrup henter et par sett med besteforeldre opp på scenen for å være med på en sanglek om ti apekatter som skulle på diskotek.

Både deltakerne på scenen og publikum i teatersalen i Folkets Hus så ut til å trives i Lystrups selskap.

SANGGLEDE: Geirr Lystrup sto sjelden i ro under søndagens familieforestilling om Yebo. Og barna i Narvik skolekor sang av full hals. (Foto: Svein Andreas Zylla)